ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 11 Ιουνίου 2024

Αρ. Πρωτ. 253/24

Στο τέλος Μαρτίου πληρώθηκαν αρκετοί συνάδελφοι που είχαν πάρει την διόρθωση της ανταποδοτικής τους σύνταξης, μετά από αίτηση που είχαν κάνει στο σύλλογό μας. Όμως είναι αρκετοί και αυτοί που δεν πληρώθηκαν.  

Ο Σύλλογός μας, πιέζει συνεχώς με κάθε τρόπο, ώστε να είναι ενημερωμένος, για το χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ που αφορά στην πληρωμή των αναδρομικών στους συναδέλφους, που ενώ έχουν πάρει την αναπροσαρμογή – βελτίωση της ανταποδοτικής σύνταξης, δεν έχουν πάρει τα αναδρομικά.

Μετά από επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, ενημερωθήκαμε, ότι η μερική πληρωμή των αναδρομικών, οφείλετε στην περιορισμένη δυνατότητα του παλιού ισχύοντος μηχανογραφικού συστήματος. Μάλιστα, αυτήν την περίοδο γίνεται αλλαγή μηχανογραφικού συστήματος, με την ενοποίηση όλων των συστημάτων που υπήρχαν στο πρώην ΙΚΑ αλλά και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, πριν ενοποιηθούν στον ενιαίο φορέα. Γίνονται προσπάθειες από την  μηχανογραφική εταιρεία για να γίνει πληρωμή στο τέλος Ιουλίου.

Τα αναδρομικά θα δοθούν σε όλους χωρίς επί πλέον ενέργειες από τους συνταξιούχους-μέλη μας και χωρίς οποιεσδήποτε νομικές παρεμβάσεις που φέρνουν οικονομική αιμορραγία σε αυτούς που ακολουθούν τους εξωγενείς  μεσάζοντες.

Τα τοπικά καταστήματα δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για την πληρωμή των αναδρομικών. Την αρμοδιότητα, την έχει ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, ο οποίος ενημερώνεται για την εξέλιξη των εργασιών στα μηχανογραφικά συστήματα. Το να απευθυνόμαστε στα κατά τόπους υποκαταστήματα, το μόνο που μπορούμε να καταφέρουμε είναι, να ταλαιπωρηθούμε εμείς οι ίδιοι αλλά και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μάλιστα είναι αναρμόδιοι για το συγκεκριμένο θέμα.

Στην ίδια επικοινωνία, θέσαμε το θέμα της έκδοσης των ενημερωτικών για τα αναδρομικά, ώστε να λυθούν τα οποιαδήποτε ερωτηματικά.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι υπάρχουν διαφορές, οι οποίες οφείλονται :

 • Στο διαφορετικό ποσό της διόρθωσης της ανταποδοτικής
 • Στο ύψος της θετικής προσωπικής διαφοράς,
 • Στον μήνα πρώτης υλοποίησης του επανυπολογισμού
 • Στην έκδοση της δεύτερης εγκυκλίου του Υπουργείου που εφάρμοσε ο ΕΦΚΑ μετά τον Νοέμβριο του 2023 .

Τα ενημερωτικά θα εκδοθούν το 2025, καθώς είναι εισόδημα του 2024 και θα δηλωθεί με την φορολογική δήλωση του επόμενου χρόνου, που θα αφορά εισοδήματα του 2024. Τότε θα γίνουν και οι τροποποιητικές δηλώσεις για τα προηγούμενα χρόνια.  

Η διαδικασία κατάθεσης στο σύλλογο μας, της αίτησης για τον επανυπολογισμό, συνεχίζεται με υπευθυνότητα απέναντι στους συναδέλφους, ώστε σε όλους να γίνει η διόρθωση της ανταποδοτικής τους σύνταξης.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με προσοχή, ώστε να τεκμηριώσουμε την αντίθεσή μας με τη δεύτερη εγκύκλιο του Υπουργείου, που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2023 και μείωσε τον αρχικό επανυπολογισμό, σύμφωνα με την αρχική εγκύκλιο του Απριλίου του 2022.

Συνάδελφοι,

Πιστεύουμε ότι έχει γίνει κατανοητό από όλους, το πόσο το προεδρείο του Συνδέσμου μας, εργάζεται υπεύθυνα ώστε το τεράστιο πρόβλημα για το οποίο δουλεύουμε νύχτα μέρα, να βρίσκεται σε καλό δρόμο για την οριστική λύση  για την οποία δεν ξοδεύτηκε από τα μέλη μας ούτε ένα ευρώ σε δικηγόρους, μεσάζοντες, καλοθελητές, παπαγαλάκια και εργολάβους, συναδέλφους και μη.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους που με δυναμικό τρόπο στηρίζετε το συμβούλιο και μας βοηθάτε έτσι ώστε να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας. Θα είμαστε πάντα εκεί, που μας τοποθέτησε η εμπιστοσύνης σας που αποτελεί και την πραγματική μας δύναμη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                                    Η Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

                              Βαλίνα Κατσιούλα                             Γιώργος Βενέτης  

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Σ.Σ. Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Σ.Σ.  Ε.Α.Π.Α.Ε) και ο συγγραφέας  Γεράσιμος Καρέλος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Δύσβατα Μονοπάτια», έκδοση ΩΚΕΑΝΙΔΑ, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα 18.30, στην αίθουσα γραφείων του Συνδέσμου, Κακλαμάνου 18, Ν. Κόσμος (στάση Μετρό Ν. Κόσμος και στάση Τραμ  Κασομούλη).

Ομιλητές :

 • Η Πρόεδρος του ΣΣ ΕΑΠΑΕ  κα Βαλίνα Κατσιούλα
 • Η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ελένη Παπαδημητρίου
 • Ο Ιατρός – Συγγραφέας  κος Δρόσος Βενετούλης

                           Η Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

                      Βαλίνα Κατσιούλα                   Γιώργος Βενέτης

Διαβάστε περισσότερα

Καλό Πάσχα !

Τα γραφεία του Συνδέσμου μας θα είναι κλειστά λόγω των αργιών του Πάσχα από

Μ. Πέμπτη 2/5/24 μέχρι και την Τετάρτη 08/05/24. Ανοικτά την Πέμπτη 09/05/24.

Καλή Ανάσταση με υγεία.

Το Δ.Σ. του ΣΣ ΕΑΠΑΕ  

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτομαγιά 2024

Πρώτη του Μάη! Μέρα μνήμης, μέρα θυσίας, μέρα αγώνων! Μάης 1886, Σικάγο! Κάποιοι ξεσηκώθηκαν και ανέβηκαν την κρεμάλα για όλους μας! Συνθήματα : Οχτώ ώρες δουλειάς, οχτώ ώρες ζωή, οχτώ ώρες ανάπαυση!

Συνεχιστές της παρακαταθήκης τους, κερδίσαμε την πενθήμερη εβδομάδα και τις σαράντα ώρες μαζί με το δικαίωμα να είμαστε άνθρωποι! Αυτά που σήμερα μας καταργούν εκείνοι που δεν δούλεψαν ποτέ τους, που μας θέλουν ακόμη υποζύγια, επιχειρώντας να διαγράψουν τους αγώνες των μαρτύρων, των εργατών όλης της γης! Θα τους αφήσουμε; Το αίμα των μαρτύρων φωνάζει!

Ας είναι οδηγοί μας. Μας βλέπουν από ψηλά και καμαρώνουν! Οι αγώνες τους δεν πρέπει να πάνε χαμένοι! Πατάμε στους δρόμους που χάραξαν για να είμαστε περήφανοι, αγωνιστές και συνεχιστές του σπόρου που έγινε δέντρο από τις θυσίες τους! Χρόνια Πολλά για την παγκόσμια Πρωτομαγιά! Πάντα με αγώνες, πάντα με θυσίες, πάντα με νίκες!

Συμμετέχουμε μαζί με τους εργαζομένους στο συλλαλητήριο την 1η Μαΐου στις 11.00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Σημείο συγκέντρωσης ΣΣ ΕΑΠΑΕ στην Κοραή και Σταδίου, την ίδια ώρα.  Θα είμαστε όλοι παρόντες.

Το Δ.Σ.  ΣΣ ΕΑΠΑΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κάλεσμα  ΣΣ ΕΑΠΑΕ  για το συλλαλητήριο στις 17/4/2024

Συμμετέχουμε δυναμικά στο συλλαλητήριο  της ΑΓΣΣΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στις  10.30 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47, όπου γίνεται η συνεδρίαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για να αποφανθεί  για το 11μηνο της επικουρικής και τα Δώρα μετά τη διχογνωμία του Αρείου Πάγου με το ΣτΕ.

Ενώνουμε τη φωνή μας, με την αγανάκτηση των εργαζομένων, στα πλαίσια της απεργίας της ΓΣΕΕ την ίδια μέρα, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που κατατρώει το εισόδημα όλων μας. Το δίκιο μας θα το κερδίσουμε με αγώνες.

Να μην λήψει κανείς.

Το Δ.Σ. του ΣΣ ΕΑΠΑΕ

Ακολουθεί ανακοίνωση κάλεσμα της ΑΓΣΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 02 Απριλίου 2024

Αριθ.  Πρωτ. 221/24

Με δελτίο τύπου ο ΕΦΚΑ στις 27/03/2024 ανακοίνωσε ότι με την πληρωμή της σύνταξης του Απριλίου θα δοθούν τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης των μελών μας (σε 6.465) στους οποίους είχε γίνει η υλοποίησή του.

Παρά τις εξαγγελίες που έγιναν στην τηλεόραση από τους υπεύθυνους δεν δόθηκαν σε όλους τους δικαιούχους αναδρομικά. Δεν είναι κατανοητό πώς έγιναν αυτές οι πληρωμές. Τα ερωτήματα πολλά.

 • Δεν γνωρίζουμε πόσοι έχουν πληρωθεί.
 • Γιατί δεν πληρώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι στους οποίους έχει γίνει ο επανυπολογισμός;
 • Θα βγουν ενημερωτικά και πότε;
 • Θα είναι αναλυτικά ανά έτος καθώς και ποιες είναι οι κρατήσεις;

Για τα παραπάνω ζητάμε από τον ΕΦΚΑ να μας ενημερώσει για όλα τα παραπάνω αλλά και για τις αιτήσεις που εμείς έχουμε στείλει εδώ και τόσους μήνες και δεν έχει γίνει ακόμα η διόρθωση της ανταποδοτικής σύνταξης.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να ανατρέψουμε την δεύτερη εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, που μείωσε το ποσό του αρχικού επανυπολογισμού που είχε γίνει σύμφωνα με την εγκύκλιο του Απριλίου του 2022, στους συναδέλφους που πληρώθηκαν από τον Νοε/22 μέχρι και τον Οκτ/23.

Για όλα τα προβλήματα θα έχετε συνεχείς ενημερώσεις με όλους τους τρόπους που διαθέτουμε για να επικοινωνούμε μαζί σας. Μέχρι τότε συνιστούμε ψυχραιμία.

Μοναδική πηγή πληροφόρησης είναι το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας. Αγνοείστε μεσάζοντες, παπαγαλάκια και λοιπούς καλοθελητές που μοναδικό στόχο έχουν την εκμετάλλευση της αγωνίας των συναδέλφων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΣ ΕΑΠΑΕ

Πρόεδρος : Βαλίνα Κατσιούλα

Αντιπρόεδρος : Γιώργος Αναγνωσταράς

Γεν. Γραμματέας : Γιώργος Βενέτης

Ταμίας : Ηλίας Φράγκος

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας : Χρίστος Σαββάκης

Υπ. Δημοσίων Σχέσεων : Ελένη Παπαδημητρίου

Μέλος : Μανώλης Γονίδης

Μέλος : Σοφία Πολιτοπούλου

Μέλος : Γεώργιος Σταύρου

Διαβάστε περισσότερα