eco farming logo

Ημερολόγιο

Ιανουάριος 2019
ΔΤΤΠΠΣΚ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

ΕορτολόγιοΠηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

Ρολόι (Ελλάδα)

Home
SAE.org.gr
Ανακοίνωση-Διευκρίνιση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 12:53


1) Σχετικά με την  παρακράτηση του Ν.4093/2012

Διαπιστώνεται, ότι υποβάλλονται αιτήσεις από συνταξιούχους του ΕΦΚΑ στα αρμόδια υποκαταστήματα του, χωρίς  οι αιτούντες  να προβαίνουν σε προηγούμενο έλεγχο των Ενημερωτικών Σημειωμάτων του ΕΦΚΑ, για να διαπιστώσουν εάν μετά την εφαρμογή του 4387/2016 εξακολουθούν οι περικοπές του Ν.4093/2012 όπως και πριν την αναπροσαρμογή.

Κατόπιν αυτού, ο Σύνδεσμός  μας με την Ανακοίνωσή του αυτή, επισημαίνει προς τα μέλη του όπως πριν προχωρήσουν σε υποβολή Αίτησης προς το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) του τόπου διαμονής τους να προβούν στον παραπάνω έλεγχο. Το ζήτημα αυτό τονίζουμε ότι δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, γι’ αυτό και επιβάλλεται ο έλεγχος αυτός.


2) Σχετικά με ενδεχόμενη παρακράτηση Ειδικής Εισφοράς (Εισφοράς Αλληλεγγύης) στην Επικουρική σύνταξη.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με την ενδεχόμενη αυτή παρακράτηση  στην επικουρική σύνταξη. Εάν πράγματι διαπιστώσουμε ελέγχοντας το Ενημερωτικό Σημείωμα  του ΕΤΕΑΕΠ, ότι μας παρακρατείται η εισφορά αυτή και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 και εφόσον το σύνολο αποδοχών είναι κάτω των 300 ευρώ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ υποβάλλουμε Αίτηση προς το ΕΦΚΑ(ΙΚΑ) του τόπου διαμονής μας.


Σημείωση: Οι Αιτήσεις εφόσον κριθεί ότι πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο των Ταμείων και όχι στην Διεύθυνση συντάξεων και να ζητείται ο σχετικός αριθμός πρωτοκόλλου. Τα υποκαταστήματα των  Ταμείων βάσει νόμου είναι υποχρεωμένα να παραλαμβάνουν τις Αιτήσεις ,να χορηγούν πρωτόκολλο παραλαβής τους και να απαντούν εντός του, από το νόμο, προβλεπόμενου χρόνου. 


  
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 12:58
 
ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 2018 ΣΤΟ CARAVEL PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 19:26Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κοπή της πίτας του Συνδέσμου μας για το 2018 στο κοσμοπολίτικο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL την Τρίτη 23 Ιανουαρίου. Πρωτοφανής η προσέλευση των συναδέλφων μας, αλλά και των προσκεκλημένων μας. Σχεδόν 2000 συνάδελφοι σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων του Ξενοδοχείου και πάνω από 70 προσκεκλημένοι παραβρέθηκαν  και τίμησαν την εκδήλωσή μας. 


Το 4ωρο πρόγραμμα από τις 6 μέχρι τις 10 μ.μ περιελάμβανε μεταξύ των άλλων χορούς LATIN και ευρωπαϊκούς με την καθοδήγηση του δασκάλου Διονύση Τζανετάτου και παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα  με την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Κώστα Αδάμ. Το πρόγραμμα έκλεισε αργά στις 10 το βράδυ με μουσική από όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη DJ. 


Προσφέρθηκαν στους καλεσμένους μας ΔΩΡΕΑΝ βασιλόπιτα, αναψυκτικά, νερά, σνάκς και οι ατζέντες του νέου έτους του Συνδέσμου μας.  10 τυχεροί κέρδισαν έπειτα από κλήρωση 10  δωροεπιταγές των 80 ευρώ και αρκετοί ακόμη διάφορα δώρα. Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκε ο συνάδελφος Στέλιος Μανουσάκης Υπεύθυνος Δημ.Σχέσεων του Συνδέσμου.


Η κοπή της πίτας έγινε από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μας Γεώργιο Σταύρου, ο οποίος στην ομιλία του αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, καλλίτερες ημέρες για το 2018 και ελπίδα στον Ελληνικό λαό τόνισε μεταξύ των άλλων: 

Aς ελπίσουμε η πολιτική μας ηγεσία να αντιληφτεί, επιτέλους, ότι η μονόπλευρη οικονομική πολιτική με τις συνεχόμενες περικοπές των μισθών και συντάξεων, δεν οδηγούν πουθενά και δεν μπορούν να λύσουν το  τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα της κρίσης δημοσίου χρέους που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. 

Η Κυβέρνηση είπε οφείλει να οδηγήσει την χώρα σε ανάπτυξη για να βγούμε από την κρίση και να αντληθούν έτσι πόροι για τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Να εγγυηθεί την προστασία και σταθερότητα των συντάξεων, να σταματήσει την απειλούμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς του Ν.4472/2017, των οικογενειακών επιδομάτων, να βρουν επιτέλους λύση για τις συντάξεις χηρείας και την μείωση του αφορολογήτου από 1-1-2019 .Να σεβαστεί το Σύνταγμα, τους θεσμούς και να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικους τους νόμους 4051 και 4093/2012.

Οφείλει να προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων ,όπως έκαναν δυο φορές για τις τράπεζες και επιστροφή των κλεμμένων. Τα ταμεία μας ΛΕΗΛΑΤΉΘΗΚΑΝ. Σε εκατοντάδες δις εκτιμώνται οι απώλειες. Ας βρουν λοιπόν νέους πόρους για τα ταμεία μας και να μην διαθέτουν τα αποθεματικά τους στα χρηματιστήρια ή κάνοντας κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των συνταξιούχων. 

Να ενδιαφερθούν επιτέλους για τον λαό που υποφέρει και όχι για τους αριθμούς που ευημερούν μια ζωή στην πατρίδα μας και δίνουν μία ψεύτικη εικόνα του βιοτικού μας επιπέδου.


Χαιρέτισαν την εκδήλωση οι Δήμαρχοι Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Πρόεδρος της ΑΓΣΣΕ Γιάννης Ιορδανίδης, ο πρόεδρος του ΠΟΛΚΕΟΑ Βασίλης Τσατσαράγγος, οι συνάδελφοι εκπρόσωποι των ΞΑΕ Σούλα Ντάντου και Γιώργος Γρηγορίου, ο Νομικός Σύμβουλος του ΣΣΕΑΠΑΕ Τάκης Παπαδημητρίου, ο Γιώργος Ρωμανιάς πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος.


Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω:  

    

Από την ΑΓΣΣΕ (Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος) ο Πρόεδρος Γιάννης Ιορδανίδης και ο Γεν. Γραμματέας Πέτρος Βογιατζής.

Ο Δήμαρχος Βούλας, Βάρκιζας και Βουλιαγμένης και συνάδελφός μας Γρηγόρης Κωνσταντέλος.

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης 

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο Γιώργος  Ρωμανιάς, πρώην Γεν. Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων  

Από το Πολιτιστικό Κέντρο Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) σύσσωμο το Δ.Σ με τον Πρόεδρο Βασίλη Τσατσαράγγο 

Από την Κερκυραϊκή Ένωση ο Πρόεδρος Βασίλης Μωραΐτης.

Από τον Π.Σ.Σ.Τ.Ο ( Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ,  ο Γεν. Γραμματέας Αντώνης Μπιρμπιλής.

Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ ο Πρόεδρος Αναστάσιος Γεωργιάδης. 

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών ΟΣΕ ο Πρόεδρος Βασίλειος Αποστολόπουλος και  ο Γεν. Γραμματέας Ευθύμιος Καραλής.

Από τον Σύλλογο συνταξιούχων  ΕΥΔΑΠ ο Γεν. Γραμματέας Αθανάσιος

Θεοχάρης 

Από το Σωματείο Συνταξιούχων  Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) ο Πρόεδρος Θεοχάρης Ταταράκης ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κοντούλης, ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Πιπέρας και ο Ταμίας Αθανάσιος Ποιριάζης.

Από το Σωματείο  Συνταξιούχων  ΗΣΑΠ ο Γενικός γραμματέας Νίκος Μητροκώτσας 

Από τον Σύλλογο συνταξιούχων του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών(ΥΜΕ)  ο Πρόεδρος Παναγιώτης Καραγιώργος και ο Γενικός Γραμματέας Νισίμ Μπενμαγιώρ.

Από τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΑΒ ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Ζάππας 

Από τον σύλλογο συνταξιούχων Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων(ΠΥΡΚΑΛ) οι Πρόεδρος Θ.Σποντιδάκης, Αντιπρόεδρος Ι.Δρακάκης και το μέλος του Δ.Σ Σ.Μουζινάς.

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων Αθηνών η Αντιπρόεδρος Ολγα Δουβλή.


Παρευρέθησαν, επίσης, και τίμησαν την εκδήλωση μας: οι Νομικοί Δημήτρης Παπαδημητρίου, Λάμπης Δήμου, η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ζωή Νάσικα, οι πρώην Πρόεδροι της ΟΣΠΑ Μιχάλης Πέρρος, Νάσος Σαββίδης και Χρίστος Σαββάκης,  ο Κώστας Βούζας  των εκδόσεων ΚΑΜΠΥΛΗ,  ο υπεύθυνος του site του Συνδέσμου μας  Κώστας Δαβίδ, πολλοί συνδικαλιστές της πρώην ΟΣΠΑ και πρωτοβάθμιων σωματείων της πρώην Ολυμπιακής, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων των συνταξιούχων των Ξένων Αεροπορικών επιχειρήσεων. Τους ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους.


Δεν μπόρεσαν να  παρευρεθούν στην εκδήλωση οι:

Παύλος Ιωαννίδης  Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση,

Σάββας Ρομπόλης Καθηγητής Πανεπιστημίου,

Κώστας Ντελέζος δημοσιογράφος και μέλος του Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ,

Φαίδων Καραϊωσηφίδης  Εκδότης του περιοδικού ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ 

Κυριακή Καρακατσάνη Γενική Γραμματέας του ΠΟΛΚΕΟΑ.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και ακόμα περισσότεροι στο νέο ραντεβού μας.


Η φωτογράφηση της εκδήλωσης έγινε από τον φωτορεπόρτερ και συνεργάτη του Συνδέσμου μας Δημήτρη Βλάχο.


Κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερα" για να δείτε το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.

  

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 20:22
Περισσότερα...
 
Βιβλιοπαρουσίαση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 19:16


«ΑΜΑΡΑΝΤΟΙ ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΙ»

Της Χαράς Παπαελευθερίου - ΜπαρδώσηΠαρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΕΑΠΑΕ


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου  «ΑΜΑΡΑΝΤΟΙ ΛΕΜΟΝΑΝΘΟΙ» της συναδέλφου μας και μέλους του Συνδέσμου μας Χαράς Παπαελευθερίου - Μπαρδώση,  την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΕΑΠΑΕ.


Για το βιβλίο μίλησαν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι της συγγραφέας, που απάρτιζαν και το πάνελ της εκδήλωσης και συγκεκριμένα ο αρχαιολόγος Αντώνης Χριστοδούλου και η καλλιτέχνης  Μπέσυ Αργυράκη, η οποία μάλιστα άνοιξε και την εκδήλωση τραγουδώντας ένα τραγούδι προς τιμήν της συγγραφέας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Νίκη Πολύζου.


«ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΤΕΡΑ» και το Δ.Σ του Συνδέσμου μας εύχονται στην καλή συνάδελφο το βιβλίο της να είναι καλοτάξιδο και όσον αφορά την ίδια να είναι πάντα υγιής και δυνατή, έτσι ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει ακόμη περισσότερη επινοητικότητα και δημιουργία στο μέλλον. Ευχαριστούν τέλος όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση,  τιμώντας την συγγραφέα  και συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης, δίνοντας ταυτόχρονα και το απαραίτητο κίνητρο στο Δ.Σ να συνεχίσει και στο μέλλον τέτοιου είδους εκδηλώσεις.


Κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερα" για να δείτε φωτογραφικό υλικό. Επίσης, μπορείτε να δείτε το βίντεο της εκδήλωσης παραπάνω.


  

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 19:44
Περισσότερα...
 
Βιβλιοπαρουσίαση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 04 Φεβρουάριος 2018 13:11
«Το μυστικό της βίλας Φραντζιπάνι» του  Γιώργου Πετρέλλη


Εκδόσεις: 24 γράμματα. Ημερομηνία παρουσίασης 8/1/2018 ατο χώρο Books plus Art & coffee.


Ομιλητές της παρουσίασης ήταν οι Βέρα Κρούσκα, Ήρα Δούρου, και Μιχάλης Κουσκουνάς. Η εκδήλωση κρίνεται απόλυτα πετυχημένη. Η προσέλευση εντυπωσιακή. Πολλοί ήσαν οι  συνάδελφοι από τον χώρο των αερομεταφορών, που τίμησαν τον Γιώργο Πετρέλλη με την παρουσία τους.


Η περίληψη του βιβλίου:


Ο Ρόκκος αεροβαφτίστηκε Εδουάρδος, βαφτίστηκε Ηλίας. Γεννήθηκε από την Εριέττα, ανατράφηκε από την Πολυξένη. Το πρώτο του επίθετο ήταν Δεμερούκας και το πρώτο του προσωνύμιο "Χίτλερ". Απόλαυσε τις γυναίκες, παντρεύτηκε δύο, κατέστρεψε αρκετές κι απέκτησε παιδιά' ούτε κι ο ίδιος ξέρει πόσα. Το "μυστικό της βίλας Φραντζιπάνι", που διατρέχει τον μισό και πάνω προηγούμενο αιώνα και φτάνει ως τις μέρες μας, είναι μια σύγχρονη τραγωδία με έναν πρωταγωνιστή χωρίς τραγικά χαρακτηριστικά. Ο Ρόκκος δεν "πάσχει" χωρίς να φταίει. Οι γύρω του όμως, αν και όχι άμοιροι ευθυνών, έχουν πολλά στοιχεία τραγικότητας. Και το κυριότερο, στο τέλος αυτού του καθηλωτικού μυθιστορήματος επέρχεται η κάθαρση, τόσο για τους ήρωες, όσο και για τον αναγνώστη. Κι όλα αυτά αρωματισμένα από τη μεθυστική ευωδιά των φραντζιπάνι.


Δύο λόγια για τον συγγραφέα, συνάδελφο και μέλος του Συνδέσμου μας Γιώργο Πετρέλλη:


Ο Γιώργος Πετρέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1949. Φτάνοντας στην Αθήνα ξεκίνησε σπουδές στη δραματική σχολή του Π. Κατσέλη, αλλά στην πορεία τον κέρδισε ο τουρισμός. Εργάστηκε σε τουριστικές επιχειρήσεις, στην έρευνα και ανάπτυξη -στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια- για λογαριασμό μεγάλης διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας και, τέλος, στην Ολυμπιακή Αεροπορία, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε. 


Πεζογραφεί από το 1999 και έχει εκδώσει τα εξής:

Βορειοανατολικά στον αιώνα, Διόπτρα 2003

Το όνομα, Οδός Πανός 2010

Φωνές από μέσα, Οδός Πανός 2011

Ζωή στα δύο, Λεξίτυπον 2013

Κάθε εφτά και πέντε μήνες, Πάπυρος 2015

Ο Θεόφιλος της Τάκλα Μακάν, 24 γράμματα 2017


Το 2014 συμμετείχε με το μικροδιήγημα ‘Σεργέι’ στη συλλογή με γενικό τίτλο ‘Λαθρόψυχοι’, των ηλεκτρονικών εκδόσεων www.24grammata.com.  


 «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΤΕΡΑ» και το Δ.Σ του Συνδέσμου μας εύχονται στον καλό συνάδελφο το βιβλίο του να είναι καλοτάξιδο και όσον αφορά τον ίδιο ακόμη περισσότερη επινοητικότητα και δημιουργία στο μέλλον.  

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 04 Φεβρουάριος 2018 13:18
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 17:44Επειτα από την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους διευκρινίζουμε τα παρακάτω:


1) Περί λανθασμένης παρακράτησης 50€ στην επικουρική σύνταξη. Το ποσό αυτό έπαψε να παρακρατείται από τα μέσα  του 2017. Ελέγξτε την Ανάλυση πληρωμής Επικουρικής σύνταξης για το ενδεχόμενο λανθασμένης συνεχιζόμενης παρακράτησης. 


2) Περί παρακράτησης εισφοράς αλληλεγγύης στην επικουρική σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και σήμερα.  Ακολουθείστε την ίδια διαδικασία. Εάν τυχόν παρακρατείται εισφορά αλληλεγγύης και εφόσον το σύνολο των αποδοχών είναι κάτω των 300€ τότε κάνετε κλικ εδώ για να τυπώσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση αυτή την οποία πρέπει να καταθέσετε στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) της διαμονής σας. 


3) Όσον αφορά την λανθασμένη από την ΗΔΙΚΑ παρακράτηση του Ν. 4093/2012 και μετά τις περικοπές της επικουρικής σύνταξης του Ν. 4387/16 το Σεπτέμβριο του 2016, συστήνουμε σε όσους υπερβαίνουν το καταβαλλόμενο ποσό των 1.000€ (άθροισμα της Κύριας και Επικουρικής σύνταξης) να κάνουν κλικ εδώ για να τυπώσουν την αίτηση  και αφού την  συμπληρώσουν να την υποβάλλουν στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) του τόπου διαμονής. 


Σας ενημερώνουμε τέλος, ότι το ΔΣ έχει ζητήσει εγγράφως συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ προκειμένου να θέσει τα θέματα  και να υπάρξει άμεση λύση, όπως έγινε και με το ζήτημα της επιστροφής των κρατήσεων υπέρ ασθενείας και δεν χρειάστηκε τελικά να υποβληθούν αιτήσεις  προς το ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ). 


  


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 21:18
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 10 από 64

Ποιος είναι Online;

Έχουμε 21 επισκέπτες συνδεδεμένους

feed-image Feed Entries


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.

Joomla extensions by Siteground Hosting