eco farming logo

Ημερολόγιο

Δεκέμβριος 2018
ΔΤΤΠΠΣΚ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

ΕορτολόγιοΠηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

Ρολόι (Ελλάδα)

Home
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού 8/12/2016 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 18:28


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού στις 08/12/2016


Αθήνα 10-12-2016


Ο Πρωθυπουργός της χώρας- μιας αυτοαποκαλούμενης αριστερής κυβέρνησης-, για μία ακόμη φορά κάνει το άσπρο μαύρο σε μια εμφανή προσπάθεια  να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα, έναν όμορφα αγγελικά πλασμένο κόσμο, όπου οι συνταξιούχοι αυτής της σχεδόν χρεωκοπημένης χώρας απολαμβάνουν, μεταξύ των άλλων ,και πλούσιων Χριστουγεννιάτικων δώρων, ως αποτέλεσμα της υποδειγματικής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης , η οποία «κατάφερε» σε χρόνο dt να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα, που «ζηλεύουν» και οι πλέον προηγμένες χώρες της …υφηλίου!

  

 


Δεν μας είπε ,όμως, πως δημιουργήθηκαν τα πλεονάσματα αυτά και ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι συνέβαλαν σε αυτό. Δεν μας είπε ότι τα πλεονάσματα αυτά  είναι αποτελέσματα σκληρών περικοπών άνω του 50% των συντάξεων, εκείνων των συνταξιούχων που κινούνται τα τελευταία χρόνια στα όρια της φτώχειας. Δεν μας είπε ότι  με τις παροχές που ανακοίνωσε (ουσιαστικά επίδομα σαν 13ος μισθός, πάγωμα αύξησης Φ.Π.Α στα νησιά του Β.Α Αιγαίου)  γίνεται ουσιαστικά αναδιανομή της φτώχειας, που οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού φτωχοποίησης του Ελληνικού λαού.


Το αποτέλεσμα πλεονασμάτων κύριε Πρωθυπουργέ είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης και σκληρής λιτότητας της "αριστερής" κυβέρνησης σας και της ισοπέδωσης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (2010 και εντεύθεν), αλλά και από την δική σας με αιχμή του δόρατος τον ανάλγητο Ν. 4387/2016, ο οποίος επέβαλε τον επαναυπολογισμό των κύριων και επικουρικών συντάξεων, οι οποίες οδηγούνται, πλέον, στα τάρταρα.


Αλήθεια πόσα δις ευρώ είναι οι περικοπές του Ν.4387/2016(άνω των 8 δις) και πόσα είναι τα ψίχουλα (617 εκ.), που θα χορηγήσετε ως επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους με την μορφή 13ου μισθού; Πιθανόν τα ψίχουλα να ονειρεύεστε ότι θα γίνουν καρβέλια το Πάσχα, αφού υπογράψατε με τούς δανειστές – τοκογλύφους νέο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος για την επόμενη σχεδόν δεκαετία το 3,5%!!. 


Την ίδια στιγμή αγνοείτε-καταργείτε το ΣτΕ, του οποίου τις αποφάσεις υπέρ των συνταξιούχων για τις περικοπές του 2012 δεν εφαρμόζετε.


Οι συνταξιούχοι κύριε Πρωθυπουργέ θα ανέμεναν διαφοροποίηση από τον προκάτοχο σας κ. Σαμαρά, που και αυτός έταζε λαγούς και πετραχήλια όπως και εσείς (άλλωστε όλοι ίδιοι είστε πλέον) ευελπιστώντας ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα παραμείνει στην εξουσία συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο του. Ανέμεναν όπως είχατε υποσχεθεί,  ότι θα σχίζατε τα μνημόνια ,θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ, που έχει φέρει σε όρια αυτοκτονίας μεγάλο μέρος του  Ελληνικού λαού, θα ανεβάζατε το αφορολόγητο όριο και θα στέλνατε φυλακή όσους καταλήστευσαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί όχι μία ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων ,όπως έγινε στις Τράπεζες των  οποίων τα δις πλήρωσε δις ο Έλληνας εργαζόμενος και συνταξιούχος;


Αλήθεια είναι τόσο δύσκολο σαν την  λύση του προβλήματος αναρχίας του άβατου των Εξαρχείων, η καταπολέμηση  της φοροδιαφυγής, της φοροκλοπής, της μαύρης και αδήλωτης εργασίας, έτσι ώστε να αντληθούν νέοι πόροι, για να σταματήσετε τις περικοπές των συντάξεων και να προχωρήσετε στα «μεγαλεπήβολα» σχέδια σας  χορήγησης του επιδόματος 13ου και 14ου μισθού; 


Εμείς θεωρούμε ότι είναι εφικτό, εάν υπάρχει πολιτική βούληση από πλευράς σας, κύριε Πρωθυπουργέ, αλλά και από τους υπόλοιπους πολιτικούς όλων των παρατάξεων, λέξεις τις οποίες δυστυχώς έχετε σβήσει από τον χάρτη της Ελληνικής γλώσσας, όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν το σύνολο των συνταξιούχων. Δικαιολογημένα και αγανακτισμένη στο έπακρον  η πλειοψηφία των 2,7 εκατομμυρίων Ελλήνων συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στα ασφαλιστικά ταμεία και στην οικοδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, θα δώσουν την δική τους απάντηση στις επερχόμενες γενικές εκλογές, στις οποίες θα οδηγήσετε σύντομα και αναγκαστικά την χώρα.


Το Δ.Σ ΣΣ ΕΑΠΑΕ

  
Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 10 Δεκέμβριος 2016 18:41
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.