eco farming logo

Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2019
ΔΤΤΠΠΣΚ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

ΕορτολόγιοΠηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

Ρολόι (Ελλάδα)

Home Εκδηλώσεις - Media Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2017
Πολιτιστικές εκδηλώσεις 2017 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 09:35

Βιβλιοπαρουσίαση στα Γραφεία του Συνδέσμου μας


Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30 μ.μΤο Δ.Σ του συνδέσμου μας σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του συναδέλφου μας και συγγραφέα Γιάννη Λαίνου ΤΟ «ΣΦΑΛΜΑ» ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ, που θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:30  στα Γραφεία του συνδέσμου μας, οδός Κακλαμάνου 18,Νέος Κόσμος, στάση τραμ Κασομούλη και μετρό Ν. Κόσμος.

Η παρουσία σας θα συμβάλει στην επιτυχία της εκδήλωσης, θα τιμήσει τον συγγραφέα, αλλά θα δώσει και το απαραίτητο κίνητρο στο Δ.Σ να καθιερώσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις ως θεσμό.


Δυο λόγια για το βιβλίο του συγγραφέα Γιάννη Λαίνου, Διδάκτορα Οικονομίας-Ανθρωπίνου Παράγοντος, Εναερίων Μεταφορών. Στην πορεία της πενταετούς έρευνάς μας, αναφορικά με τις απόψεις των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων, σχετικά με την έννοια του σφάλματος, διαπιστώσαμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αναφερθούμε στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα τα οποία και αντιστοιχούν στα κεφάλαια του βιβλίου:

- Στη προέλευση την ουσία και τις λειτουργίες της ψυχής,
- Τι είναι πράξη και από ποιές φάσεις συντίθεται.
- Τι είναι αντίληψη και από ποιές φάσεις διέρχεται η διαμόρφωσή της,
- Γιατί πρέπει πάντα να γνωρίζουμε την αιτία της επιλογής της κάθε πράξης μας.
- Ποιο ρόλο διαδραματίζουν τα κίνητρα, στην επιλογή και εκτέλεση μιας πράξης,
- Τι ρόλο διαδραματίζουν οι ανάγκες του κάθε ατόμου, ως κίνητρα
- Το ρόλο διαδραματίζουν οι ιδιότητες του χαρακτήρα, στη διάπραξη ή στην αποφυγή του σφάλματος.
- Τι θεωρούσαν οι αρχαίο Έλληνες ως σφάλμα
- Ποιες θεωρούσαν ως αιτίες διάπραξης ενός σφάλματος
- Ποιες θεωρούσαν ως προϋποθέσεις αποφυγής της διάπραξης ενός σφάλματος
- Ποιό ρόλο διαδραματίζουν: η θεία Πρόνοια, η Ανάγκη, η Ειμαρμένη, η Μοίρα, η Τύχη το Πεπρωμένο.
- Ποιες θεωρούσαν ως προϋποθέσεις για την ανάληψη από τον πράττοντα, της ευθύνης για τις συνέπειες από τη διάπραξη ενός σφάλματος
- Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν αποδέχονται τις ευθύνες των πράξεών τους, αλλά τις μεταθέτουν σε άλλους

Το περιεχόμενο του βιβλίου ανακοινώθηκε από τον συγγραφέα στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του προέδρου της Δημοκρατίας στην Αρχαία Ολυμπία 28-31 Αυγούστου 2016.

Δύο λόγια για τον συγγραφέα Γιάννη Λαΐνο
Το 1991 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο της Οικονομίας και του ανθρώπινου παράγοντα των εναερίων μεταφορών. Από το 1993 μέχρι το 2007 δίδαξε σε τρία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Δίδαξε επίσης στους πιλότους της Ολυμπιακής Αεροπορίας αεροπορική ψυχολογία. Έχει συμμετάσχει σε εικοσιένα, κυρίως διεθνή, επιστημονικά συνέδρια οικονομίας, διοίκησης και ανθρώπινου παράγοντα εναερίων μεταφορών. Είναι συγγραφέας επτά βιβλίων, κάποια από τα οποία διδασκόντουσαν επί σειρά ετών σε έξι ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Έχει δημοσιεύσει περί τα εκατό άρθρα σχετικά με την οικονομία και τον ανθρώπινο παράγοντα των αερομεταφορών. Είναι μέλος των διεθνών επιστημονικών οργανώσεων:
Air Transport Research Society, European Association for Aviation Psychology, International Symposium for Aviation Psychology. Το 1972 εισήχθη στην Ολυμπιακή Αεροπορία με εξετάσεις, στις οποίες αρίστευσε. Το 1976 απολύθηκε λόγω της συνεπούς συνδικαλιστικής του δραστηριότητας. Επαναπροσλήφθηκε το 1982. Στον Τομέα Οικονομικών Μελετών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εκπόνησε δεκάδες οικονομοτεχνικές μελέτες, με κυριότερη το 1994 τη μελέτη σχετικά με τις οικονομικές σχέσεις της Ο.Α. με το κράτος-αποκλειστικό της μέτοχο. Η μελέτη αυτή εγκρίθηκε από την Ε.Ε. και ψηφίσθηκε ομόφωνα από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά τα συμπεράσματά της ουδέποτε εφαρμόσθηκαν. Απεχώρησε από την Ο.Α. την 31-12-2001 οικειοθελώς. Τον Νοέμβριο του 1973 συμμετείχε στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο κατά της Χούντας. Από το 1975 μέχρι το 1992, οπότε απεχώρησε από την ενεργό συνδικαλιστική δράση, εκλέχθηκε μεταξύ άλλων Γ.Γ. της Ε.Ε.Α.Ε. και αντιπρόεδρος της Ο.Σ.Π.Α.

  
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 23 Ιανουάριος 2017 09:49
 Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.