eco farming logo

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2018
ΔΤΤΠΠΣΚ
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

ΕορτολόγιοΠηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

Ρολόι (Ελλάδα)

Home Νέα - Δραστηριότητες Δ.Σ.
Νέα-Δραστηριότητες
Ανακοίνωση-Διευκρίνιση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 12:53


1) Σχετικά με την  παρακράτηση του Ν.4093/2012

Διαπιστώνεται, ότι υποβάλλονται αιτήσεις από συνταξιούχους του ΕΦΚΑ στα αρμόδια υποκαταστήματα του, χωρίς  οι αιτούντες  να προβαίνουν σε προηγούμενο έλεγχο των Ενημερωτικών Σημειωμάτων του ΕΦΚΑ, για να διαπιστώσουν εάν μετά την εφαρμογή του 4387/2016 εξακολουθούν οι περικοπές του Ν.4093/2012 όπως και πριν την αναπροσαρμογή.

Κατόπιν αυτού, ο Σύνδεσμός  μας με την Ανακοίνωσή του αυτή, επισημαίνει προς τα μέλη του όπως πριν προχωρήσουν σε υποβολή Αίτησης προς το ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) του τόπου διαμονής τους να προβούν στον παραπάνω έλεγχο. Το ζήτημα αυτό τονίζουμε ότι δεν αφορά όλους τους συνταξιούχους, γι’ αυτό και επιβάλλεται ο έλεγχος αυτός.


2) Σχετικά με ενδεχόμενη παρακράτηση Ειδικής Εισφοράς (Εισφοράς Αλληλεγγύης) στην Επικουρική σύνταξη.

Το ίδιο πρέπει να συμβεί και με την ενδεχόμενη αυτή παρακράτηση  στην επικουρική σύνταξη. Εάν πράγματι διαπιστώσουμε ελέγχοντας το Ενημερωτικό Σημείωμα  του ΕΤΕΑΕΠ, ότι μας παρακρατείται η εισφορά αυτή και μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 και εφόσον το σύνολο αποδοχών είναι κάτω των 300 ευρώ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ υποβάλλουμε Αίτηση προς το ΕΦΚΑ(ΙΚΑ) του τόπου διαμονής μας.


Σημείωση: Οι Αιτήσεις εφόσον κριθεί ότι πρέπει να γίνουν, θα πρέπει να υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο των Ταμείων και όχι στην Διεύθυνση συντάξεων και να ζητείται ο σχετικός αριθμός πρωτοκόλλου. Τα υποκαταστήματα των  Ταμείων βάσει νόμου είναι υποχρεωμένα να παραλαμβάνουν τις Αιτήσεις ,να χορηγούν πρωτόκολλο παραλαβής τους και να απαντούν εντός του, από το νόμο, προβλεπόμενου χρόνου. 


  
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 08 Φεβρουάριος 2018 12:58
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 17:44Επειτα από την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους διευκρινίζουμε τα παρακάτω:


1) Περί λανθασμένης παρακράτησης 50€ στην επικουρική σύνταξη. Το ποσό αυτό έπαψε να παρακρατείται από τα μέσα  του 2017. Ελέγξτε την Ανάλυση πληρωμής Επικουρικής σύνταξης για το ενδεχόμενο λανθασμένης συνεχιζόμενης παρακράτησης. 


2) Περί παρακράτησης εισφοράς αλληλεγγύης στην επικουρική σύνταξη από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και σήμερα.  Ακολουθείστε την ίδια διαδικασία. Εάν τυχόν παρακρατείται εισφορά αλληλεγγύης και εφόσον το σύνολο των αποδοχών είναι κάτω των 300€ τότε κάνετε κλικ εδώ για να τυπώσετε και να συμπληρώσετε την αίτηση αυτή την οποία πρέπει να καταθέσετε στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) της διαμονής σας. 


3) Όσον αφορά την λανθασμένη από την ΗΔΙΚΑ παρακράτηση του Ν. 4093/2012 και μετά τις περικοπές της επικουρικής σύνταξης του Ν. 4387/16 το Σεπτέμβριο του 2016, συστήνουμε σε όσους υπερβαίνουν το καταβαλλόμενο ποσό των 1.000€ (άθροισμα της Κύριας και Επικουρικής σύνταξης) να κάνουν κλικ εδώ για να τυπώσουν την αίτηση  και αφού την  συμπληρώσουν να την υποβάλλουν στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) του τόπου διαμονής. 


Σας ενημερώνουμε τέλος, ότι το ΔΣ έχει ζητήσει εγγράφως συνάντηση με το Υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ προκειμένου να θέσει τα θέματα  και να υπάρξει άμεση λύση, όπως έγινε και με το ζήτημα της επιστροφής των κρατήσεων υπέρ ασθενείας και δεν χρειάστηκε τελικά να υποβληθούν αιτήσεις  προς το ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ). 


  


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 31 Ιανουάριος 2018 21:18
 
Παρουσίαση βιβλίου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 09:16


της  Χαράς Παπαελευθερίου-Μπαρδώση,

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 ώρα 19:00
Το Δ.Σ του Συνδέσμου μας σας καλεί να παραστείτε στην παρουσίαση του βιβλίου της συναδέλφου μας Χαράς Παπαελευθερίου - Μπαρδώση, που θα γίνει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου ΣΣ ΕΑΠΑΕ.

 Η παρουσία μας θα συμβάλει στην επιτυχία της εκδήλωσης, θα τιμήσει την συγγραφέα και συνάδελφό μας, αλλά θα δώσει και το απαραίτητο κίνητρο στο Δ.Σ να συνεχίσει και στο μέλλον τέτοιου είδους εκδηλώσεις.


Σας περιμένουμε, λοιπόν, στα γραφεία μας Κακλαμάνου 18 στον Νέο Κόσμο, στάση τραμ Κασομούλη και μετρό Νέος Κόσμος. 

  Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Ιανουάριος 2018 09:24
 
H κοπή της πίτας 2018 στo ξενοδοχείο CARAVEL την Tρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 10:56


Tο Δ.Σ του Συνδέσμου μας προχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά σε συμφωνία με τους υπεύθυνους του Ξενοδοχείου CARAVEL, για την εκδήλωση της κοπής της πίτας του νέου έτους. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το CARAVEL είναι η καλλίτερη για μας επιλογή, αφού διαθέτει άνεση χώρου με την χωρητικότητα της αίθουσας OLYMPIA CONGRESS HALL να ικανοποιεί τις ανάγκες μας. Βρίσκεται σε κεντρική θέση, είναι πολύ γνωστό σε όλους μας, και μας εξυπηρετεί στην μετακίνηση μας (στάση μετρό Ευαγγελισμός). Επιπρόσθετα, η οικονομική του προσφορά ήταν εξαιρετική και συμφέρουσα για τον Σύνδεσμο μας. Δεν παραβλέπουμε, επίσης, το γεγονός ότι όλες οι προηγούμενες εκδηλώσεις μας ξεπέρασαν κάθε προσδοκία επιτυχίας με την προσέλευση του κόσμου να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 23 Γενάρη 2018. Tο πρόγραμμα θα ξεκινήσει ακριβώς στις 6μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 10μμ, γι’ αυτό και παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της πατρίδας μας, αλλά και λατινοαμερικάνικους χορούς (LATIN). Το πρόγραμμα θα εκτελεστεί από τα δικά μας χορευτικά τμήματα και με επικεφαλής δικούς μας δασκάλους, που θα έχουν και την γενική επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την εξαιρετική δουλειά, που γίνεται στα χορευτικά μας τμήματα επί σειρά ετών στα γραφεία του Συνδέσμου μας, από τους δασκάλους και όλους τους συναδέλφους μας που συμμετέχουν στην εκμάθηση χορών.

Το πρόγραμμα θα κλείσει στις 10 το βράδυ. Όπως πάντα, έτσι και φέτος θα μοιραστούν οι νέες ατζέντες του 2018. Θα προσφερθούν ΔΩΡΕΑΝ βασιλόπιτα, αναψυκτικά και νερά. Σας περιμένουμε όλους σας, λοιπόν, στο Ξενοδοχείο CARAVEL, οδός Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, την Τρίτη 23 Γενάρη 2018.

Έναρξη προγράμματος 18:00. Λήξη προγράμματος 22:00.


ΠΡΟΣΟΧΗ: το πρόγραμμα θα ξεκινήσει χωρίς καμία καθυστέρηση ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων ακριβώς στην προγραμματισμένη ώρα του, δηλαδή ώρα 18:00.

Χρόνια πολλά σε όλους και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΣ ΕΑΠΑΕ

  

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 09 Ιανουάριος 2018 11:09
 
Ενημέρωση PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 10:51
Ο Σύνδεσμός μας συμμετέχει πάντα ενεργά  στις κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και των συνταξιουχικών οργανώσεων.


Αυτό έκανε και στις 14 Δεκεμβρίου 2017 με την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις, που διοργάνωσαν οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Όπως πάντα, όταν οι συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ γίνονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος, το σημείο συγκέντρωσης μας είναι στην Πλατεία Κοραή, μπροστά στην στάση του μετρό Πανεπιστήμιο. Ακολούθησε πορεία με το πανό του Συνδέσμου μας προς την Βουλή.


Την επόμενη ημέρα είχαμε νέα κινητοποίηση-συλλαλητήριο των συνταξιουχικών συλλόγων στο Σύνταγμα, με σημείο συγκέντρωσής μας την οδό Αμαλίας και Όθωνος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει την αναγκαιότητα μαζικών συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων προκειμένου η κυβέρνηση να νοιώσει την αντίθεση των συνταξιούχων στην εφαρμοζόμενη επί 8 χρόνια πολιτική των μνημονίων και καλεί όλους τους συνταξιούχους και τα μέλη μας να ανταποκρίνονται ακόμη πιο μαζικά στις κινητοποιήσεις.


  


Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Δεκέμβριος 2017 11:03
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 5 από 25

feed-image Feed Entries


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.