eco farming logo

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Εορτολόγιο

Ρολόι (Ελλάδα)

Home Νέα - Ειδήσεις - Δραστηριότητες Δ.Σ.
Νέα-Δραστηριότητες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 10:13Θέμα: Απόφαση ΣτΕ για αναδρομικά συνταξιούχων


Τι λέει η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020 που αφορά την πιλοτική δίκη (10-1-2020);


Αποδέχεται μεν τις προηγούμενες αποφάσεις του ΣτΕ (2287-2290 του 2015) και του Οκτωβρίου του 2019(1891/2019),αλλά συρρικνώνει τα αναδρομικά σε 11 μήνες για όσους προσέφυγαν στα δικαστήρια μετά τον Ιούνιο του 2015.


Με δύο λόγια, όσοι συνταξιούχοι είχαν προσφύγει πριν τον Ιούνιο του 2015 θα πάρουν αναδρομικά από 01.01.2013 έως τον Μάιο του 2016. Όσοι άσκησαν αγωγή μετά τον Ιούνιο του 2015, θα λάβουν αναδρομικά μόνο για  11 μήνες (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016). Σημειωτέον ότι, όλοι όσοι  έχουν ασκήσει αγωγές θα λάβουν τα αναδρομικά εντόκως από τότε που κοινοποίησαν την αγωγή τους.


Μετά τον Μάιο του 2016 και μέχρι τις 31-12-2018 αποκλείστηκε η περίπτωση χορήγησης αναδρομικών, αφού πλέον ισχύει ο Ν.4387/2016. 


Εδώ προβάλει το ερώτημα, πως γίνεται οι συγκεκριμένοι νόμοι 4051 και 4093/2012 των περικοπών να είναι αντισυνταγματικοί μέχρι τον Μάιο του 2016 και από κει και μετά συνταγματικοί!!


Όσοι  δεν έκαναν αγωγές  πριν ή μετά τον Ιούνιο του 2015 δεν δικαιούνται αναδρομικά σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου. Μπορούν ,όμως, να κάνουν τώρα αγωγές μέχρι το τέλος του χρόνου. Η συμβουλή μας είναι να μην προχωρήσουν σε αγωγές, αλλά να περιμένουν την απόφαση της κυβέρνησης, η οποία με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να λύσει πολιτικά το ζήτημα χορηγώντας τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους ανεξάρτητα του αν έχουν κάνει ή όχι αγωγές, που είναι και η θέση του Συνδέσμου μας.


Άλλωστε, η Κυβέρνηση είναι ηθικά εκτεθειμένη και ιδιαίτερα ο Υπουργός Εργασίας που συνεχώς πρότρεπε τους συνταξιούχους να μην ασκήσουν αγωγές, αφού η πιλοτική δίκη θα έλυνε το πρόβλημα και τα αναδρομικά θα δίδονταν σε όλους. Εν όψει των παραπάνω,λοιπόν, θεωρούμε ότι θα πρέπει να  αναμένουμε μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου και σε περίπτωση που δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση τότε μπορούν να ασκηθούν αγωγές (διεκδίκηση αναδρομικών 11 μηνών Ιουνίου 2015-Μαίου 2020). Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό.


Τέλος, οι συνταξιούχοι απαιτούν τα αναδρομικά να δοθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και όχι σε βάθος χρόνου πολλών ετών όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση. 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 15 Ιούλιος 2020 10:24
 
Απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020 16:17


Αθήνα 14 Ιουλίου 2020

Αρ. Πρωτ. 6118/20


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Θέμα: Απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων


Έπειτα από 6 μήνες περίπου δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη η απόφαση της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά κύριας και επικουρικής σύνταξης, των περικοπών των νόμων 4051 και 4093/2012.


Η όλη πληροφόρηση που έχουμε μέχρι τώρα είναι από δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία λίγο πολύ είναι παρόμοια και σε καμία περίπτωση  απολύτως διαφωτιστικά. Υπάρχουν ζητήματα τα οποία χρήζουν και επιβάλουν ειδική επεξεργασία από δικηγόρους- εργατολόγους.Γι’ αυτό, λοιπόν, το Δ.Σ του Συνδέσμου μας για να έχει μία πλήρη και εμπεριστατωμένη άποψη θα συμβουλευτεί τους νομικούς του και θα σας ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα με νεώτερη ανακοίνωσή του.

  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 14 Ιούλιος 2020 16:21
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΣ ΕΑΠΑΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 14:33


Αθήνα  30/06/2020

Αρ.Πρωτ. 6107/20

Ανακοίνωση προς τα μέλη


Σας ενημερώνουμε ότι τα γραφεία του Συνδέσμου μας  θα επαναλειτουργήσουν για τα μέλη από 1 Ιουλίου 2020, σύμφωνα με το σχέδιο αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων της κυβέρνησης και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.


Το ωράριο λειτουργίας των γραφείων μας θα είναι Δευτέρα με Παρασκευή  09.00-13.00, μέχρι και τις 17 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή. 


Από Δευτέρα 20 Ιουλίου έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου τα γραφεία θα είναι κλειστά λόγω καλοκαιρινών διακοπών.


Θα είναι ξανά ανοικτά από την Δευτέρα 31 Αυγούστου τις ίδιες ώρες.


Υπενθυμίζουμε ότι τα Γραφεία λειτουργούσαν με την παρουσία των μελών του Δ.Σ από 5 Μαΐου μέχρι και σήμερα 30 Ιουνίου.


Καλές διακοπές - Καλό καλοκαίρι.


Για το Δ.Σ  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 30 Ιούνιος 2020 14:37
 
Επιστολή για την ένταξη των συνταξιούχων στον κοινωνικό τουρισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 12 Ιούνιος 2020 13:45
Αθήνα 10 Ιουνίου 2020

Αρ. Πρωτ. 6104/20

Προς 

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κον Ι. Βρούτση 

Υπουργό Τουρισμού κον  Θ. Θεοχάρη


Θέμα: Αίτημα ένταξης των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.


Αξιότιμοι  κύριοι,

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια μετά την κατάργηση της εργατικής εστίας, τα μέλη του Συνδέσμου μας όπως και όλοι οι συνταξιούχοι γήρατος και αναπηρίας του ΕΦΚΑ(πρώην ΙΚΑ),έχουν αποκλειστεί από τα προγράμματα κοινωνικού Τουρισμού, τα οποία εφαρμόζονται σήμερα από τον ΕΟΤ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ.

Η εξαίρεση των συνταξιούχων αυτών από τα προγράμματα αυτά έχουν δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια, πικρία και αίσθημα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των μελών μας, τα οποία θεωρούν ότι η πολιτεία τους συμπεριφέρεται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Εκτιμάμε, ότι η συμμετοχή της κατηγορίας αυτών των συνταξιούχων στα φετινά προγράμματα τουρισμού, ακόμη και στην λήξη της σεζόν, θα τόνωνε σε μεγάλο βαθμό τον εσωτερικό τουρισμό συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, σε μία μάλιστα περίοδο που το έχει πολύ ανάγκη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει εύλογα μεγάλη μείωση αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό.

Οφείλουμε να σας επισημάνουμε, ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας επί σειρά ετών προς την προηγούμενη κυβέρνηση, το αίτημά μας δεν έγινε ποτέ αποδεκτό, κάτι το οποίο θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συμβεί από πλευράς σας.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να εξετάσετε το αίτημά μας, που είναι και αίτημα όλων των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.


Με εκτίμηση,


  
Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Ιούνιος 2020 10:13
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020 11:54Αθήνα  01 Ιουνίου 2020

Αρ. Πρωτ. 6103/20Η θέση μας για την κρατική χρηματοδότηση της AEGEAN


Σε συνέχεια προηγούμενης Ανακοίνωσής μας, η οποία προηγήθηκε της εξαγγελίας των μέτρων της κυβέρνησης για τις αερομεταφορές, δηλώνουμε την θέση μας, όσον αφορά την χρηματοδότηση της AEGEAN από την Ελληνική κυβέρνηση.


Δύο είναι τα ερωτήματα τα οποία θα απαντήσουμε. Το πρώτο έχει να κάνει με την αναγκαιότητα ή μη της χρηματοδότησης αυτής και το δεύτερο με τους όρους και προϋποθέσεις χορήγησής της. Πρώτα, όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν διακατεχόμαστε από εκδικητικές τάσεις κατά της AEGEAN για την κακόβουλη συμπεριφορά της απέναντι στην Ολυμπιακή Αεροπορία με τις συνεχείς καταγγελίες της στην Commission για παράνομες κρατικές ενισχύσεις και  αθέμιτο ανταγωνισμό, που οδήγησαν τελικά στο κλείσιμο της Ολυμπιακής. Αυτά τα γράψαμε αναλυτικά στην προηγούμενη Ανακοίνωσή μας (www.sae.org.gr) στις 28/5/2020. 


Εκείνο που  προέχει τώρα είναι: 

1. η προστασία των εργαζομένων από τις απειλούμενες απολύσεις στους  οποίους στεκόμαστε αλληλέγγυοι  και 

2. η αναγκαιότητα αεροπορικής κάλυψης της τουριστικής κίνησης και της νησιωτικής χώρας με την λειτουργία μιας εγχώριας  εταιρίας, η οποία δυστυχώς για τον ανταγωνισμό είναι μία, μοναδική και μονοπωλιακή και είναι σήμερα η AEGEAN. Μακάρι να δούμε αύριο και άλλες εταιρίες να δραστηριοποιούνται στην χώρα μας προς όφελος του υγιούς ανταγωνισμού.


Με το σκεπτικό αυτό η κρατική στήριξη κρίνεται ως αναπόφευκτη, αλλά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις (π.χ αγορά μετοχών, εκπροσώπηση  στο Δ.Σ), που θα διασφαλίζουν  τον έλεγχο του κράτους, έτσι ώστε να γνωρίζει από πρώτο χέρι τι γίνονται τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.


Είναι γνωστό ότι η ΑΕGΕΑΝ ζητά μεν κρατική χρηματοδότηση δίχως, όμως, την ανωτέρω συμμετοχή και με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Εάν συμβεί αυτό, θα  πληρώσουν, όπως γίνεται πάντα, τα σπασμένα αύριο οι Έλληνες φορολογούμενοι και τα λεφτά θα κάνουν ακόμη πλουσιότερους τους ήδη πλούσιους μετόχους της. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Aegean(17/3/2020) με θέμα Αποτελέσματα Έτους 2019 (Κάντε κλικ στο σύνδεσμο) «τα κέρδη προ φόρων, τόκων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €269,4 εκ., ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα, ισοδύναμα και λοιπές χρηματοοικονομικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν σε €516,9 εκ. ».


Θα είναι, λοιπόν, άνιση μεταχείριση  για τις  υπόλοιπες πληττόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και σκάνδαλο, εάν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια μερίσματα που διένειμε στους μετόχους της τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά και την επιλογή της να μην αναζητήσει άλλους τρόπους στήριξης (π.χ. ομόλογα, αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου) με εμφανή στόχο την μεταφορά της ζημιάς στον Έλληνα φορολογούμενο και όχι στους μετόχους.


Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ


Τρείς είναι οι εναλλακτικές λύσεις :

Το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης να αποτελέσει μετοχικό κεφάλαιο  της AEGEAN. Η τιμή αγοράς της μετοχής να είναι αυτή της 2ας Μαΐου, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια χρημάτων του Δημοσίου από την ανατίμηση της μετοχής, η οποία προήλθε από την ανακοίνωση για κρατική χρηματοδότηση του αερομεταφορέα. Το κράτος μέτοχος θα έχει πλήρη δικαιώματα μετόχου.

Το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης να αποτελέσει μακροχρόνιο δάνειο με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς και 

ένας συνδυασμός των ανωτέρω προτάσεων.


Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η δανειοδότηση της AEGEAN από τράπεζες με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, διότι σε περίπτωση που η AEGEAN δεν μπορέσει να εξοφλήσει το χρέος της στις τράπεζες, τότε θα το πληρώσει το κράτος με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.


Επισημαίνεται ότι και οι τρείς εναλλακτικές επιλογές είναι ρεαλιστικές, αφού :

-η πρώτη - επιλογή αγοράς των μετοχών από το κράτος-εφαρμόσθηκε ήδη από την Γερμανική κυβέρνηση, στη Lufthansa, αλλά με μειωμένα  δικαιώματα του κράτους-μετόχου. Όμως ο Γερμανικός αερομεταφορέας είναι ήδη εμμέσως πλην σαφώς κρατικός.

-η δεύτερη επιλογή - της κρατικής χρηματοδότησης υπό την μορφή μακροπροθέσμου δανείου εφαρμόσθηκε ήδη από την κυβέρνηση της Ν. Ζηλανδίας.


Μόνο με αυτούς τους όρους και προϋποθέσεις και εφόσον όλα τα αναφερόμενα εφαρμοστούν πιστά, διασφαλίζεται ότι η κρατική χρηματοδότηση της AEGEAN, δεν θα αποτελέσει το πρόσχημα, για την μετατροπή των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, σε περιουσία των ιδιωτών-μετόχων της AEGEAN.


ΤΟ Δ.Σ  ΣΣ ΕΑΠΑΕ  

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 01 Ιούνιος 2020 12:01
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 5 από 41

Πρωτοσέλιδα


Καιρός


feed-image Feed Entries


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.