eco farming logo

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Εορτολόγιο

Ρολόι (Ελλάδα)

Home Νέα - Ειδήσεις - Δραστηριότητες Δ.Σ.
Νέα-Δραστηριότητες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 11:49Αθήνα  28 Μαΐου 2020

Αρ.Πρωτ. 6101/20


ΘΕΜΑ : Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ  AEGEAN


Συνεχόμενα δημοσιεύματα φέρουν την Διοίκηση της Ιδιωτικής Αεροπορικής εταιρίας «Aegean», να «πιέζει» την Κυβέρνηση για την χρηματοδότηση της λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την επιδημία του κορονοϊού, κάτι που δεν το επιτρέπει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία θεωρώντας το αθέμιτο ανταγωνισμό. Άλλωστε δεν ξεχνάει κανείς τους «αγώνες» που έκανε η AEGEAN κατά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με τις συνεχείς καταγγελίες της επί σειρά ετών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αερομεταφορών στις Βρυξέλες για αθέμιτο ανταγωνισμό, λόγω κρατικών ενισχύσεων των Ελληνικών κυβερνήσεων, με απώτερο στόχο το κλείσιμο του Εθνικού Αερομεταφορέα της Χώρας, δηλαδή της Ολυμπιακής Αεροπορίας. 


Σήμερα ζητάει από την φίλα προσκείμενη σε αυτήν κυβέρνηση που είναι εκείνη που έκλεισε την Ολυμπιακή Αεροπορία να επιδοτηθεί, κάτι για το οποίο κατήγγειλε την Ολυμπιακή χρόνια πριν, για να μην κηρύξει πτώχευση επικαλούμενη κρατική επιχορήγηση, αλλά όχι αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, έτσι ώστε με τα χρήματα των φορολογούμενων Ελλήνων να συνεχίσει την λειτουργία της.


Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η μοναδική μονοπωλιακή αεροπορική εταιρία της Ελλάδος σήμερα η AEGEAN, αδυνατεί να εκτελέσει το πτητικό έργο της παγκόσμιας αναγνωρισμένης Ολυμπιακής Αεροπορίας των 5 ηπείρων και των 7 θαλασσών, το οποίο οραματίστηκε  και έκανε πράξη ο αείμνηστος Αριστοτέλης Ωνάσης και συνέχισε με επιτυχία η Ενιαία Δημόσια και Κρατική Ολυμπιακή Αεροπορία. Δηλαδή, να μπορεί να πετάει η AEGEAN, όπως πετούσε η Ολυμπιακή Αεροπορία Αμερική, Καναδά, Νότια Αφρική, Ντουμπάι, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Τόκυο και πολλούς άλλους σπουδαίους προορισμούς, τους οποίους πετάνε και εκμεταλλεύονται με μεγάλα κέρδη άλλες μεγάλες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και  η σύμμαχος της Αegean Lufthansa στην αεροπορική συμμαχία της Star Alliance, στην οποία ανήκει από το 2009 η AEGEAN.


Θα πρέπει να είμαστε πολύ αιθεροβάμονες για να ζητήσουμε από την σημερινή κυβέρνηση και τον υπουργό της κύριο Χατζηδάκη που έκλεισαν την Ολυμπιακή Αεροπορία αναβίωσή της. Ακόμη και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που η ιδεολογία της ταίριαζε με το όραμα αυτό δεν προχώρησε στην εκπλήρωσή του.


Τα πιστεύω μας είναι τα εξής:


Η κρατική χρηματοδότηση της Aegean θα είναι η δεύτερη χαριστική πράξη προς την Aegean μετά το κλείσιμο της Ολυμπιακής Αεροπορίας και εφόσον δοθεί, πρέπει να έχει σκοπό να προστατέψει τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας ( ήδη από τον Μάρτιο το 70% του προσωπικού της έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα κάνοντας χρήση του σχετικού προγράμματος της κυβέρνησης. ) και όχι την κερδοφορία των Μετόχων της Εταιρείας. Η ενέργεια αυτή δίνει την δυνατότητα στην Διοίκηση της Aegean να αναλογισθεί την εχθρική στάση της απέναντι στην Ολυμπιακή Αεροπορία που σε ανάλογες περιπτώσεις  πρώτο μέλημα της ήταν να την καταγγέλλει συνεχώς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομες ενισχύσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό..


Η χώρα επιβάλλεται για λόγους εθνικού συμφέροντος, κοινωνικής πολιτικής με αεροπορική κάλυψη όλων των νησιών και του σημαντικού της γεωστρατηγικού ρόλου στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και επανασύνδεσης των σχέσεων με τον απόδημο Ελληνισμό των 12 εκατομμυρίων,  να έχει ένα Δημόσιο Εθνικό Αερομεταφορέα, τον ρόλο του οποίου εκτέλεσε με επιτυχία επί δεκαετίες η Ολυμπιακή των 5 Ηπείρων και των 7 θαλασσών. 


Τον ρόλο αυτό δεν μπορεί να τον εκτελέσει καμία Ιδιωτική Αεροπορική Αεροπορία και κανένας φίλα προσκείμενος στις κυβερνήσεις ιδιώτης. Μόνο το κράτος. Αυτή είναι η θέση μας!! Τον λόγο έχει η κυβέρνηση.


Το Δ.Σ. του ΣΣ ΕΑΠΑΕ


  
Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 28 Μάιος 2020 11:54
 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 23 Μάιος 2020 09:23


AYTH EINAI H ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ENHMEΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ


Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την δημόσια Ανακοίνωση του ΕΦΚΑ    
Προς ΕΦΚΑ για περικοπή σύνταξης Ιουνίου PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 12:49


Αθήνα 22 Μαΐου  2020

Αρ. Πρωτ. 6100/20

Προς 

Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ 

Κύριον   Χάλαρη Χρήστο 

Θέμα: Περικοπή κύριας σύνταξης Ιουνίου 2020

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Από χθες το βράδυ δεχόμαστε έντονες  διαμαρτυρίες των μελών μας για πληρωμή μέσω των Τραπεζών μειωμένου ποσού της κύριας σύνταξής του  Ιουνίου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Μάιο. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης του Ενημερωτικού Σημειώματος πληρωμής της σύνταξης, το οποίο οφείλατε να αναρτήσετε έγκαιρα στο site σας,,  έτσι ώστε να ελέγξει ο συνταξιούχος την ορθότητά του ή μη.


Σε μία περίοδο που οι προσδοκίες των συνταξιούχων είναι αυξημένες  για χορήγηση αναδρομικών, έπειτα από την αναμενόμενη  εντός του Ιουνίου απόφαση του ΣτΕ, αλλά και τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κυρίου Βούρτση  για διόρθωση της επικουρικής σύνταξης του Ιουνίου στις 02/06/2020 και την  χορήγηση αναδρομικών μέχρι τον Οκτώβριο, φαντάζει  κακόγουστο αστείο οι συνταξιούχοι να βλέπουν στα τερματικά των Τραπεζών μειωμένη την κύρια σύνταξή τους.


Οφείλατε με όλον τον σεβασμό όπως ενημερώσατε για την διόρθωση της Επικουρικής Ιουνίου να ενημερώνατε και για την περικοπή μέρους της κύριας σύνταξης Ιουνίου που προηγείται πάντα της πληρωμής της επικουρικής. Γι’αυτό, λοιπόν, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε άμεσα προκειμένου να ενημερώσουμε  και εμείς τα χιλιάδες μέλη μας για:


Τους λόγους  και το ύψος της περικοπής.


Εάν οι πληροφορίες ότι παρακρατήθηκε επιπλέον φόρος ευσταθούν, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε, αφού από την Επικουρική παρακρατείται κάθε μήνα φόρος σύμφωνα με το ύψος της. 


Ευελπιστούμε σε άμεση ενημέρωση.


Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


  
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 12:53
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 19 Μάιος 2020 15:38


Αθήνα  19/5/2020

Αρ. Πρωτ. 6099/20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Στις 12 Μαΐου μας επιδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο με προσωρινή διαταγή παρατείνει την θητεία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου μας μέχρις ότου εκδοθεί  η απόφαση της εκδίκασης του αιτήματος.


Με την απόφαση του Δικαστηρίου θα δοθεί προθεσμία χρόνου προκήρυξης εκλογών για ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και, εφόσον οι συνθήκες λόγω της πανδημίας το επιτρέπουν, κάτι που θα εκτιμήσει το Δικαστήριο.


Επισημαίνουμε ότι:  εκλογές δεν επιτρέπονταν να προκηρυχτούν λόγω της παρατεταμένης έξαρσης του κορονοϊού, όπως και, επίσης, συναλλαγές με τις Τράπεζες δεν μπορούσαν να γίνουν με δεδομένο ότι η θητεία του Δ.Σ έχει λήξει από τις 29 Μαρτίου 2020.


Επιπρόσθετα, η εξουσιοδότηση της Γενικής Συνέλευσης για αναβολή των εκλογών της  31ης Μαρτίου  και 1ης Απριλίου είχε εκτελεστεί με την απόφαση του Δ.Σ της 13ης  Μαρτίου 2020, η οποία δημοσιοποιήθηκε τόσο στο περιοδικό μας, όσο και στο site  www.sae.org.gr του Συνδέσμου μας.


Έτσι,  με την επιλογή αυτή όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα της ομαλής, εύρυθμης και νόμιμης λειτουργίας του Συνδέσμου μας επιλύθηκαν με την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, που επιτρέπει στο Δ.Σ να διενεργεί όλες τις απαιτούμενες διαχειριστικές πράξεις για την λειτουργία του και πάντα σύμφωνα με το καταστατικό.


Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι δεν είμαστε ο μοναδικός Σύλλογος, ο οποίος προχώρησε στην επιλογή αυτή. 


Πιστεύουμε, ότι η επιλογή αυτή ήταν μία επιλογή ευθύνης, ωριμότητας και υπευθυνότητας, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί στην πορεία και η οποία επιλογή έβγαλε τον Σύνδεσμό μας από ένα απρόβλεπτο αδιέξοδο.


Επικουρική σύνταξη

Έπειτα από τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και το Δελτίο  Τύπου, το οποίο εξέδωσε το Υπουργείο στις 11-05-2020 για αύξηση στις επικουρικές συντάξεις 250.000 συνταξιούχων από τον Ιούλιο 2020 και όπως αυτές αποτυπωθούν στα τερματικά των Τραπεζών στις 2 Ιουνίου 2020 και στα Ενημερωτικά Σημειώματα του ΕΤΕΑΕΠ(Επικουρικού Ταμείου)έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:


Πρώτον, δεν πρόκειται για αυξήσεις, αλλά διόρθωση των επικουρικών συντάξεων με απόφαση του ΣτΕ και όχι της κυβέρνησης και ισχύ από 1 Οκτωβρίου 2019. Το Δικαστήριο αποφάσισε, έπειτα από αγωγές συνταξιούχων και Συλλόγων και η Κυβέρνηση θα εκτελέσει  την απόφαση αυτή, έστω με καθυστέρηση 10 μηνών, με τα αναδρομικά, όμως, αυτά των 10 μηνών σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας(11-5-2020) να καταβάλλονται μέχρι τον Οκτώβριο του 2020.


Υπενθυμίζουμε, ότι το ΣτΕ αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2019 να μη δοθούν αναδρομικά από τον Μάϊο του 2016 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2019.


Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η διόρθωση της επικουρικής σύνταξης θα την επαναφέρει στα επίπεδα 31-12-2014 ,που είναι σχεδόν τα ίδια με τα επίπεδα Μαΐου 2016 (προ Νόμου Κατρούγκαλου), με εξαίρεση την αφαίρεση συνδρομής συλλόγων και την πρόσθεση της ασθένειας 6% επί του καταβαλλόμενου ποσού.


Εάν η κυβέρνηση, επίσης, ήταν υπέρ των άλλων αναδρομικών, δηλαδή, των αποφάσεων του ΣτΕ (2287-2290 Ιουνίου 2015) δεν θα ζητούσε από το ΣτΕ να κάνει πιλοτική δίκη στις 10 Γενάρη 2020 και να αποφασίσει πάλι για κάτι που το ίδιο Δικαστήριο είχε κρίνει υπέρ των συνταξιούχων από το 2015. Κάτι ανάλογο έπραξε και η προηγούμενη Κυβέρνηση αρνούμενη επί σειρά ετών να εφαρμόσει τις αποφάσεις αυτές του ΣτΕ, μεταφέροντας τεχνηέντως το πρόβλημα στην σημερινή κυβέρνηση. Με την δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ θα ακολουθήσει νεώτερη ενημερωτική ανακοίνωση.


Λειτουργία των γραφείων του ΣΣ ΕΑΠΑΕ

Το  Δ.Σ αποφάσισε να παραταθεί το κλείσιμο μέχρι νεωτέρας των Γραφείων για τα μέλη του για λόγους προστασίας, τόσο των ίδιων, όσο και  της δημόσιας υγείας.  


Από 20/05/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρες 10:00 – 13:00, τα μέλη μας μπορούν να  καλούν στα τηλέφωνα: 210-9218885, 210-9218638,  και το Δ.Σ θα είναι στην διάθεσή τους.


Τονίζουμε, ότι δεν θα επιτραπεί καμία προσέλευση στα Γραφεία. Ζητάμε την κατανόηση όλων σας για να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί και υγιείς από την επιδημία αυτή.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 19 Μάιος 2020 15:44
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΣ ΕΑΠΑΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 06 Μάιος 2020 18:11


Αθήνα 05 Μαΐου 2020

Αρ. Πρωτ. 6095/20


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΣ ΕΑΠΑΕ


Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού αναζωπυρώθηκε το μέγα ζήτημα των αναδρομικών των συνταξιούχων. Επειδή αρκετοί συνάδελφοι ρωτάνε για το θέμα αυτό σας θυμίζουμε ότι η υπόθεση των αναδρομικών αφορά δυο περιπτώσεις: 1) Τα αναδρομικά από τις αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας του Ιουνίου του 2015 και 2) Τα αναδρομικά από τις αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας του Οκτωβρίου του 2019.


1) Αναδρομικά από τις αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας του 2015

Σύμφωνα με δημοσιεύματα έγινε τηλεδιάσκεψη του ΣτΕ εν μέσω πανδημίας(!!!) για τη συζήτηση του Αιτήματος  του ΕΦΚΑ με εντολή του Υπουργού κ. Βρούτση, που  συζητήθηκε στις  10/1/20 κατά των αποφάσεων 2287-2290/2015 του ΣτΕ.  Θυμίζουμε, ότι οι αποφάσεις αυτές της Ολομέλειας του ΣτΕ είχαν χαρακτηρισθεί ως  ιστορικές  αποφάσεις και δικαίωναν τους συνταξιούχους, αφού είχαν κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και την κατάργηση των Δώρων(400+200+200=800 ευρώ) από 1/1/12.


Το ίδιο Δικαστήριο με τις ίδιες αποφάσεις είχε αποφασίσει, μεταξύ των άλλων, την χορήγηση αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα του εάν είχαν κάνει αγωγές ή όχι, από το 2015 μέχρι σήμερα.


Παρ’ όλα αυτά, ο Σύνδεσμός μας (ΣΣ ΕΑΠΑΕ) είχε προτρέψει τα μέλη του να προχωρήσουν σε αγωγές (Τεύχος 163/ Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2016 του περιοδικού «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΤΕΡΑ») για πλήρη νομική κάλυψη.


Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες από νομικούς κύκλους, το ΣτΕ αποφάσισε αναδρομικά 11 μηνών ΜΟΝΟ (Ιούνιος 2015 -απόφαση ΣτΕ- έως Μάιο 2016 -νόμος Κατρούγκαλου) για όσους συνταξιούχους έχουν κάνει αγωγές!


Η απόφαση θα καθαρογραφτεί εντός του Ιουνίου όπως φημολογείται και τότε θα έχουμε ακριβή εικόνα. Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου δεν δικαιώνει, βεβαίως, τις προσδοκίες των συνταξιούχων, που από απαιτήσεις σχεδόν 5 ετών περιορίζονται σε αναδρομικά ψίχουλα 11 μηνών. Η Κυβέρνηση οφείλει με πολιτική απόφαση-νομοθετική ρύθμιση να «διορθώσει» την απόφαση αυτή, εφόσον είναι έτσι, καλύπτοντας τους μη έχοντες κάνει αγωγές, αλλά και να αποκαταστήσει συνολικά και δίκαια τις απώλειες για όλους τους συνταξιούχους που προκάλεσαν οι Νόμοι 4051 και 4093 από το 2012 και εντεύθεν.


2) Αναδρομικά από τις αποφάσεις του  Συμβουλίου της Επικρατείας του Οκτωβρίου του 2019, που η κυβέρνηση νομοθέτησε με τον Ν.4670/28-2-2020


Όσον αφορά την κύρια σύνταξη:


Τα αναδρομικά προκύπτουν από την βελτίωση των ποσοστών αναπλήρωσης του Ν.4387/2016(Νόμος Κατρούγκαλου)και αφορούν όσους θα έχουν αρνητική προσωπική διαφορά μετά τον νέο επανυπολογισμό, που γίνεται με βάση τον νέο ασφαλιστικό νόμο Ν.4670/28-2-2020. Εάν, για παράδειγμα, κάποιος εμφανίσει αρνητική διαφορά, δηλαδή, αύξηση σύνταξης 30 ευρώ, τότε τα αναδρομικά του θα είναι από τον περασμένο Οκτώβριο 8 μηνών μέχρι και Μάιο, άρα 240 ευρώ. Όποιος έχει θετική προσωπική διαφορά θα περιμένει να την μηδενίσει με μελλοντικές αυξήσεις(31-12-2022 παύει το πάγωμα αυξήσεων των συντάξεων).


Όσον αφορά την επικουρική σύνταξη:


Αναδρομικά θα λάβουν όσοι είχαν περικοπή της σύνταξής τους από τον Μάιο του 2016 με τον Νόμο Κατρούγκαλου, επειδή το άθροισμα των δύο συντάξεών τους υπερέβαινε τα 1300 ευρώ. Αυτό είναι η απόφαση του ΣτΕ Οκτωβρίου 2019 και η κυβέρνηση νομοθέτησε τον Φλεβάρη του 2020. Εάν κάποιος έχει περικοπή, για παράδειγμα,100 ευρώ και η σύνταξή του αποκατασταθεί πλήρως τότε θα λάβει αναδρομικά 8 μηνών (Οκτώβριος 2019-Μάιος 2020) Χ100=800 ευρώ. Εάν η σύνταξή του δεν αποκατασταθεί πλήρως και αντί 100 ευρώ λάβει 60 τότε τα αναδρομικά θα είναι 8 μήνεςΧ60 ευρώ=480 ευρώ. Δεν θα λάβει αναδρομικά, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ από τον Μάιο του 2016 μέχρι και σήμερα.


Συνοψίζουμε: Τα αναδρομικά Νο1 έχουν να κάνουν με την αναμενόμενη εντός του Ιουνίου απόφαση του ΣτΕ και τα αναδρομικά Νο2 με την απόφαση του ΣτΕ Οκτωβρίου 2019 και τον νέο ασφαλιστικό νόμο(4670/28-2-2020) του Υπουργού κ. Βρούτση. Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός ότι το ΣτΕ προχωρά σε έκδοση απόφασης εντός 6 μηνών, όταν η προηγούμενη απόφασή του (Οκτώβριος 2019) εκδόθηκε σε 2 χρόνια(Οκτώβριος 2017-Οκτώβριος 2019)!!


Οι συνταξιούχοι απαιτούν:  ίση μεταχείριση , δίκαιη λύση και αποκατάσταση των συντάξεών τους. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε έως ότου δικαιωθούμε.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 06 Μάιος 2020 18:18
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 6 από 41

Πρωτοσέλιδα


Καιρός


feed-image Feed Entries


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.