eco farming logo

Ημερολόγιο

Μάρτιος 2021
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Εορτολόγιο

Ρολόι (Ελλάδα)

Home Νέα - Ειδήσεις - Δραστηριότητες Δ.Σ.
Νέα-Δραστηριότητες
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΣ ΕΑΠΑΕ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 22:00


Θέμα: Αναδρομικά κληρονόμων Ν.4051 και 4093/2012  περιόδου Ιουνίου 2015-Μαίου 2016


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας γνωστοποιούμε την εφαρμογή του ΕΦΚΑ, μέσω της οποίας  οι κληρονόμοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση για να εισπράξουν τα αναδρομικά τους. Επισκεφτείτε το site του ΕΦΚΑ efka.gov.gr, κάντε κλίκ δεξιά στο 


  


διαβάστε με μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ τις οδηγίες και μετά κάντε κλικ στο Είσοδος στην υπηρεσία. Στην συνέχεια θα χρειαστείτε κωδικούς ΤAXISNET, AΦΜ και ΑΜΚΑ για να συμπληρώσετε την Αίτηση. 


Όσον αφορά την έκδοση πιστοποιητικών περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς, περί μη δημοσίευσης Διαθήκης και  Πλησιεστέρων Συγγενών κάντε κλίκ στο εδώ (γαλάζια γράμματα) στο κάτω μέρος της σελίδας και  ακολουθήστε τις σχετικές οδηγίες. Η Αίτηση χωρίς τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι 17/12/2020.


Για αναλυτικές οδηγίες κάντε κλίκ κάτω αριστερά της σελίδας στο 


Οδηγίες χρήσης υπηρεσίας και στην ΚΥΑ: Επιστροφή ποσών μειώσεων συντάξεων.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς


Το  Διοικητικό Συμβούλιο


Υπηρεσία Επιστροφής ποσών Μειώσεων Κύριων Συντάξεων σε Κληρονόμους (ΦΕΚ Β 4536/14/10/2020)

Οι κληρονόμοι των συνταξιούχων που απεβίωσαν και είχαν μειώσεις στην κύρια σύνταξη τους την περίοδο Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016  υποβάλλουν μέσω της υπηρεσίας τα στοιχεία και πιστοποιητικά που απαιτούνται για την επιστροφή σε αυτούς των μειώσεων.

Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλλει μια αίτηση. Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους.
Η διαδικασία της υποβολής στην ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται σε δύο στάδια:

α. Στο πρώτο στάδιο  οι δικαιούχοι κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά  την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία μέχρι 17/12/2020. Εφόσον διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά  τα επισυνάπτουν ταυτόχρονα στην αίτησή τους.

β. Εφόσον δεν διαθέτουν τα ζητούμενα πιστοποιητικά θα πρέπει μέχρι 28/2/2021 να επανέλθουν στην υπηρεσία και να επισυνάψουν στην αίτηση/υπεύθυνη δήλωση τα ζητούμενα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις.  

Ειδικότερα ζητούνται από τους κληρονόμους να επισυνάψουν τα ακόλουθα 3 πιστοποιητικά:

1.  1. Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς. Για την έκδοση του πιστοποιητικού μπορείτε να υποβάλλετε σχετικό αίτημα εδώ


2.  2. Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης. Απαιτείται μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη. Για την έκδοση του πιστοποιητικού μπορείτε να υποβάλλετε σχετικό αίτημα εδώ


3.  3. Πιστοποιητικό Πλησιεστέρων Συγγενών. Για την έκδοση του πιστοποιητικού μπορείτε να υποβάλλετε σχετικό αίτημα εδώ


Είσοδος στην υπηρεσία


Οδηγίες χρήσης υπηρεσίας


ΚΥΑ: Επιστροφή ποσών μειώσεων συντάξεων

  


Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 19 Νοέμβριος 2020 22:23
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 19:55


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020
Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Ε.Α.Π.Α.Ε (ΣΣ ΕΑΠΑΕ)  δεν θα δώσει φέτος το παρόν στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου (Τρίτη  17 Νοεμβρίου 2020), η οποία θα κορυφωνόταν με την πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικάνικη πρεσβεία.


Η φετινή συμμετοχή μας θα αποκτούσε μάλιστα μία ακόμη επιπρόσθετη διάσταση λόγω των υπαρξιακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.


Η συμμετοχή μας θα συμβόλιζε ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός ενωμένος αντιστέκεται με φωτεινά παραδείγματα της ιστορίας του, όπως έχει καταγραφεί η εξέγερση του Πολυτεχνείου. 


Δυστυχώς, όμως, η μεγάλη υγειονομική κρίση που μαστίζει όλον τον κόσμο και βεβαίως την πατρίδα μας, δεν μας αφήνει να συμμετάσχουμε φέτος οργανωμένα στην μεγάλη αυτή εκδήλωση..


Το Δ.Σ.


  
Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2020 20:01
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2020 18:26


ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ(ΣΣ ΕΑΠΑΕ) ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ


Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με 12 άλλους συλλόγους και Ομοσπονδίες προσέφυγε στο ΣτΕ υπό την αιγίδα της ΑΓΣΣΕ(Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος), προκειμένου να ακυρωθεί ο νόμος και η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση αυτού και περιορίζουν το ύψος των αναδρομικών σε 11 μήνες (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016) και όχι μέχρι 31-12-2018, αλλά και μόνο στην καταβολή μειώσεων για την κύρια σύνταξη και όχι και τα δώρα, την επικουρική και τα δώρα της επικουρικής.


Η προσφυγή θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου δικαστηρίου στις 15/1/2021.


Θα σας κρατάμε, είναι ευνόητο, μέχρι τότε ενήμερους για την εξέλιξη αυτής της προσφυγής.


Κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερα" για να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου της ΑΓΣΕΕ


Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2020 18:33
Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Παρασκευή, 06 Νοέμβριος 2020 20:39Προσαρμογή λειτουργίας του Δ.Σ μετά τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση του Covid-19
Το  Δ.Σ του ΣΣ ΕΑΠΑΕ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για μία ακόμη φορά των Γραφείων του, από το Σάββατο 7/11/2020 μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, , έπειτα από τα δεδομένα που δημιούργησαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.


Το Δ.Σ θα είναι πάντα κοντά στις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει υπεύθυνα και άμεσα, μέσω του περιοδικού, του site και Ανακοινώσεων για οτιδήποτε χρειαστεί.


Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο ιός είναι παντού και επιβάλλεται να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής που ακολουθήσαμε όλο το τελευταίο διάστημα για  να παραμείνουμε  υγιείς και ασφαλείς.


Ζητάμε την κατανόηση όλων σας και σας ευχόμαστε  υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά, όλοι μαζί, την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση και να ανταμώσουμε ξανά σύντομα τον εορταστικό μήνα Δεκέμβριο.


Μέχρι τότε, εφόσον παραστεί ανάγκη μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο Γεώργιο Σταύρου και την Γενική Γραμματέα Βαλίνα Κατσιούλα στα e-mails  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 11 Νοέμβριος 2020 18:31
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2020 20:53


Προσαρμογή λειτουργίας του Δ.Σ μετά τα νέα κυβερνητικά μέτρα για την καταπολέμηση του Covit-19


Λειτουργία των γραφείων του ΣΣ ΕΑΠΑΕ


Το  Δ.Σ του ΣΣ ΕΑΠΑΕ αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για μία ακόμη φορά, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, των Γραφείων του για τα μέλη του και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, έπειτα από τα δεδομένα που δημιούργησαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.


Από 3/11/2020, ημέρα Τρίτη  και ώρες 9:00 – 13:00, τα μέλη μας μπορούν να  καλούν στα τηλέφωνα: 210-9218885, 210-9218638,  και το Δ.Σ θα είναι στην διάθεσή τους για να δώσει λύσεις στα προβλήματά τους.


Το Δ.Σ, επίσης, θα είναι πάντα κοντά στις εξελίξεις για να σας ενημερώνει υπεύθυνα και άμεσα, μέσω του περιοδικού, του site και Ανακοινώσεων για οτιδήποτε χρειαστεί.


Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε, ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί ο ιός είναι παντού και επιβάλλεται να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής που ακολουθήσαμε όλο το τελευταίο διάστημα για  να παραμείνουμε  υγιείς και ασφαλείς.


Ζητάμε την κατανόηση όλων σας και σας ευχόμαστε  υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά, όλοι μαζί, την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση και να ανταμώσουμε ξανά σύντομα τον εορταστικό μήνα Δεκέμβριο.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  
Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 03 Νοέμβριος 2020 21:00
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 2 από 41

Πρωτοσέλιδα


Καιρός


feed-image Feed Entries


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.