eco farming logo

Ημερολόγιο

Αύγουστος 2020
ΔΤΤΠΠΣΚ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Εορτολόγιο

Ρολόι (Ελλάδα)

Home Θέατρα Ειδήσεις
Ειδήσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Δευτέρα, 30 Μάρτιος 2015 16:21


Αποτελούν όαση στον Ωκεανό τα τρία αυτά video τα οποία είναι ασυνήθιστα άκρως φιλελληνικά και πράγματι αξίζει να δείτε (2 Γερμανικά και ένα Γαλλικό).


Ας ελπίσουμε να αποτελέσουν έναυσμα αλλαγής της πολιτικής στάσης απέναντι στην χώρα μας των Ευρωπαίων εταίρων μας. Σίγουρα, όμως, φαίνεται ότι κάτι πάει να αλλάξει στον ευρωπαϊκό ορίζοντα, που θα έχει μόνο θετικό αντίκτυπο θέλουμε να πιστεύουμε για την πατρίδα μας. Και αυτό γιατί κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα να μιλήσουν οι λαοί, που ως γνωστόν δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.


Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να δείτε τα video.Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015 18:08
Περισσότερα...
 
Νew Υork Times: Η Ελλάδα πίνει το κώνειο PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012 23:11


Δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το κοινοβούλιο, αφού θα βυθίσει περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση και τους Έλληνες στην ανεργία, σχολιάζουν στο κύριο άρθρο τους οι New York Times, το οποίο έχει τίτλο «Η Ελλάδα πίνει το κώνειο».

Τονίζει ότι μόνο μια διαγραφή χρέους και χαμηλότερα επιτόκια θα βοηθούσαν την οικονομία, αλλά και ότι οι πιστωτές μας γνωρίζουν ότι τα μέτρα δεν είναι η λύση, αλλά θέλουν να στηρίξουν τη Μέρκελ που έχει εκλογές το 2013.

«Η ελληνική βουλή έκανε ότι έπρεπε να κάνει. Κανένας υπεύθυνος βουλευτής δεν μπορούσε να αγνοήσει τις τρομερές επιπτώσεις του “όχι”. Κανένας όμως, δεν μπορεί να απορρίψει την απειλή για την κοινωνική σταθερότητα από αυτές τις περικοπές», σημειώνει.

Ολόκληρο το άρθρο

Η λιτότητα μπορεί να είναι έξυπνη τακτική για τις γερμανικές εκλογές, αποτελεί ωστόσο τραγωδία για την Ελλάδα.

Η Βουλή των Ελλήνων έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Παρά τις διαφοροποιήσεις κάποιων από τη γραμμή του κεντρώου συνασπισμού, οι βουλευτές ενέκριναν οριακά το νέο πρόγραμμα λιτότητας, το οποίο περιλαμβάνει μεγαλύτερες μειώσεις σε κοινωνικές υπηρεσίες, συντάξεις αλλά και φορολογικές αυξήσεις, όπως είχε απαιτηθεί από τους δανειστές της Ελλάδας.

Σε αντάλλαγμα η τρόικα- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- υποσχέθηκαν να εξετάσουν, αλλά όχι να εγγυηθούν, τη μείωση των τιμωρητικών επιτοκίων των δανείων προς την Ελλάδα και να ξεκλειδώσουν τη δόση ύψους 31,5 δισ. ευρώ που χρειάζεται η Αθήνα προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία.

Κανένας βουλευτής με συναίσθηση της ευθύνης του δεν θα μπορούσε να έχει αγνοήσει τις συνέπειες ενός «όχι». Αλλά κανένας επίσης δεν μπορεί να αγνοήσει την απειλή που συνιστούν για τη δημόσια σταθερότητα οι συγκεκριμένες περικοπές.

Ακόμα και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά προκειμένου να μπορέσει να περάσει το πακέτο των μέτρων στη Βουλή, χαρακτήρισε τις περικοπές «άδικες».

Είναι γεγονός ότι οτιδήποτε περιλαμβάνει αυτό το πακέτο λιτότητας έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν.

Τα συγκεκριμένα ανούσια βήματα δεν θα μπορέσουν να καταστήσουν πληρωτέα τα δάνεια της Ελλάδας, ούτε να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό της ή να βοηθήσουν στην υιοθέτηση των απαραίτητων για την οικονομία της Ελλάδας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Αντιθέτως, θα συρρικνώσουν περαιτέρω μία οικονομία η οποία έχει ήδη συρρικνωθεί στο απίστευτο ποσοστό του 25% τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τη δημοσιονομική προσαρμογή σχεδόν αδύνατη.

Η επιλογή της λιτότητας ως λύση, υποτίθεται ότι θα μείωνε το χρέος της Ελλάδας ως ποσοστό προς το ΑΕΠ της. Το συγκεκριμένο ποσοστό όμως έχει αυξηθεί, παρά τα κουρέματα και τα πακέτα στήριξης.

Και αυτό επειδή η οικονομία έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό. Και τα νέα μέτρα αναμένεται να τη συρρικνώσουν επιπλέον κατά 9%.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της, τη στιγμή που «κλείνει» την οικονομία της. Πρέπει να δημιουργήσει δουλειές για τους ανέργους της.

Ο μόνος δρόμος είναι με επιπλέον απομείωση του χρέους, χαμηλότερα επιτόκια και με άνοιγμα της κλειστής αγοράς εργασίας.

Τα μέτρα ωστόσο που παρατείνουν και βαθαίνουν τη σοβαρή ύφεση της Ελλάδας είναι σίγουρο ότι θα εντείνουν τις αντιδράσεις για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που μπορούν να αυξήσουν τα ήδη αυξημένα στο 25% επίπεδα ανεργίας.

Και η επιβολή νέων φόρων για το πετρέλαιο και την υγεία θα πλήξουν τον μέσο πολίτη, καθιστώντας ακόμα πιο άδικο ένα σκανδαλωδώς άδικο φορολογικό σύστημα.

Ο μέσος έλληνας πολίτης χάνει την εμπιστοσύνη του σε ένα πολιτικό σύστημα που νιώθει ότι απέτυχε να τον προστατεύσει από την οικονομική κατάρρευση. Οι Έλληνες πολιτικοί το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Νιώθουν ωστόσο αναγκασμένοι να κάνουν αυτά που ζητούν οι ευρωπαίοι πιστωτές τους.

Έχουμε την υποψία ότι πολλοί από αυτούς τους πιστωτές γνωρίζουν ότι η αυστηρότερη λιτότητα δεν αποτελεί απάντηση.

Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν θέλησαν να αμφισβητήσουν την επικεφαλής της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, την Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, η οποία εξακολουθεί να θεωρεί ότι μόνο η τιμωρία θα αναγκάσει τους Έλληνες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις.

(Η συγκεκριμένη τακτική) μπορεί να είναι μία καλή πολιτική φόρμουλα για να κερδηθούν οι εκλογές στο προσεχές έτος, όπου η κυρία Μέρκελ θα είναι πάλι υποψήφια.

Αποτελεί ωστόσο μία βαθιά, και βαθέως περιττή, τραγωδία για την Ελλάδα.


Πηγή Νοοz.gr, Aθήνα 09/11/2012


Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 22 Δεκέμβριος 2012 23:23
 
ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ Σύνοψη Συµπερασµάτων Eλληνικής Οικονομίας 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2012 10:59


Μπορείτε να κάνετε κλίκ εδώ για να διαβάσετε την σύνοψη των συμπερασμάτων της έκθεσης και εδώ για να διαβάσατε ολόκληρη την ετήσια έκθεση 2012 του ΙΝΕ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ελληνική οικονομία και απασχόληση.


Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 14 Οκτώβριος 2012 16:26
 
Ολυμπιακή Αεροπορία: Τα γαλάζια φτερά που μας έκαναν υπερήφανους PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 15 Ιούλιος 2012 09:19

Posted by Tourism Press on Τετάρτη, Μάρτιος 07, 2012


της Ίλας Ιωακείμ*

Πριν από χρόνια κάποιος υπουργός μάς είχε πει ότι «ότι με την μεταβίβαση της ΟΑ ανοίγουν 150 σχολεία, ….αγνώστου αριθμού νοσοκομεία και άλλα πολλά». Αλήθεια διαπίστωσε κανένας από εμάς όλες αυτές τις αλλαγές; Είδατε τα σχολεία να ανοίγουν; Είδατε τα καινούργια νοσοκομεία; Μήπως η χώρα συνέχισε την πτωτική της πορεία;

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 15 Ιούλιος 2012 10:17
Περισσότερα...
 
Που'σαι Ωνάση να τους δεις! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Κυριακή, 15 Ιούλιος 2012 09:05Στις αρχές Ιουνίου του 1966 στο αεροδρόμιο του Ελληνικού είχε μια ασυνήθιστη κινητικότητα. Πολλοί περίεργοι και σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι, περίπου 5000 άτομα, έβλεπαν το «Πόλις των Αθηνών» ένα Boeing 707 -320 της Ολυμπιακής του Ωνάση να τροχοδρομεί στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου με προορισμό την Νέα Υόρκη.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 27 Μάρτιος 2014 12:29
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο1234ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 1 από 4

Πρωτοσέλιδα


Καιρός


feed-image Feed Entries


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: joomla templates web hosting Valid XHTML and CSS.