Εντυπωσιακή η προσέλευση στην θεατρική παράσταση «ΤΟ ΤΑΒΛΙ» που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Συνδέσμου μας ,η οποία αποδείχτηκε ανεπαρκής για να ανταποκριθεί στην μεγάλη προσέλευση των συναδέλφων μας.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ Γεώργιος Σταύρου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους μίλησε για τον συγγραφέα Δημήτρη Κεχαίδη, το έργο του και τους συντελεστές της παράστασης και συγκεκριμένα την σκηνοθέτη και έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια του έργου κα Μπαρτζώκα και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς που υποδύθηκαν τους ρόλους του Φώντα και του Κόλλια και ήταν οι:
Ευαγγελία Ησαιάδου, μέλος του ΣΣ ΕΑΠΑΕ, συνταξιούχος ιπταμένη συνοδός της Ολυμπιακής Αεροπορίας η οποία υποδύθηκε τον ρόλο του Φώντα και
Νίκος Παπακωστόπουλος Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων Μουσείου Μάνης «Μιχάλης Κάσσης», ο οποίος υποδύθηκε τον ρόλο του Κόλια.
Για τον συγγραφέα :
Ο Δημήτρης Κεχαΐδης (1933-2005) ήταν Έλληνας συγγραφέας και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα, μεγάλωσε στο Βόλο και σπούδασε νομικά στην Αθήνα.[1]
Ενόσω ήταν φοιτητής έγραψε τα πρώτα του έργα, που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ο οποίος τον καθιέρωσε ως θεατρικό συγγραφέα.
Το 1960 έγραψε το μονόπρακτο Προάστιο Νέου Φαλήρου που παρουσιάστηκε από την τηλεόραση σε μια δεύτερη ολοκληρωμένη μορφή το 1988, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα στην ΕΡΤ1.
Στο Θέατρο Τέχνης πρωτοπαίχτηκαν και τα έργα του:
• Το Πανηγύρι (1964),
• τα μονόπρακτα Η βέρα και Το τάβλι (1972) και
• οι Δάφνες και πικροδάφνες, σε συνεργασία με την Ελένη Χαβιαρά το 1979.
Σύμφωνα με την Καθημερινή 16/12/2005 μία ημέρα μετά τον θάνατό του, ο Δημήτρης Κεχαΐδης ήταν μία από τις εξέχουσες μορφές της νεότερης ελληνικής θεατρικής δραματουργίας Παρ’ ότι ολιγογράφος, οι περισσότερες ελληνικές σκηνές έχουν παρουσιάσει οπωσδήποτε ένα από τα έργα του. Και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι μεταπολιτευτικά οι Νεοέλληνες διαπαιδαγωγήθηκαν θεατρικά από τα έργα του Δημήτρη Κεχαΐδη.
Για το έργο:
Η Αθήνα μετά τον εμφύλιο, στην δεκαετία του 50. Στην αυλή ενός σπιτιού, καλοκαίρι Αύγουστος μήνας στο Θησείο. Άνθρωποι λαϊκοί. Ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας, λαχειοπώλης, ονειρεύονται να πιάσουν την καλή, μέσα από κομπίνες… ”Ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα βρε ζωή….»
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλίες της κας Μπαρτζώκα, του Νίκου Παπακωστόπουλου και του Στέλιου Μανουσάκη Υπ. Δημ. Σχέσεων του Συνδέσμου μας.
Το Δ.Σ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κύριον Αποστολόπουλο και την Πρόεδρο του ΔΟΚ.ΜΕ.ΠΑ ΚΑΠΗ κυρία Βεντουζά που συναίνεσαν στην παρουσίαση του έργου στα γραφεία του Συνδέσμου μας, από την θεατρική ομάδα Έκφρασης και Δημιουργίας του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής- τμήμα ΚΑΠΗ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Την επιμέλεια της ηχητικής κάλυψης της εκδήλωσης είχε ο συνάδελφος Χρήστος Κοντονής.
Το Δ.Σ θα προσπαθήσει παρόμοιες εκδηλώσεις να επαναληφτούν στην πορεία.
Το σκηνικό του έργου
Ο συντονιστής της εκδήλωσης και Πρόεδρος του ΣΣ ΕΑΠΑΕ Γεώργιος Σταύρου
Οι Πρωταγωνιστές του έργου: από αριστερά Ευαγγελία Ησαιάδου και Νίκος Παπακωστόπουλος
Η κυρία Μπαρτζώκα σκηνοθέτης και έχουσα την καλλιτεχνική επιμέλεια του έργου
Οι συντελεστές της παράστασης σε πλήρη απαρτία
Γενική άποψη της αίθουσας
Από αριστερά ο Υπ. Δημ. Σχέσεων του Συνδέσμου Στέλιος Μανουσάκης, οι πρωταγωνιστές της παράστασης Ευαγγελία Ησαιάδου και Νίκος Παπακωστόπουλος, με την σκηνοθέτη κα Μπαρτζώκα στο κέντρο και δεξιά ο Πρόεδρος του ΣΣ ΕΑΠΑΕ Γεώργιος Σταύρου