ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί συνεχώς τις πολιτικές εξελίξεις και τις νομοθετικές διεργασίες, που λαμβάνουν δραματικές διαστάσεις για το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας. Ήδη θέματα που αφορούσαν συνταξιοδοτικά ζητήματα, τα οποία επρόκειτο να νομοθετηθούν σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου, σε συνέχεια του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης  αμέσως  την επόμενη ημέρα και έλαβε την μορφή Ν.4334/2015,μεταφέρθηκαν για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου κατά πάσα πιθανότητα.

Όμως εκείνο που προέχει είναι η έκδοση των αποφάσεων του Υπουργού Εργασίας, που θα ρυθμίζουν θέματα εφαρμογής του Νόμου καθώς επίσης και οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι του ΙΚΑ, που θα αναλύουν όλες τις πτυχές των άρθρων του. Τότε μόνο θα είμαστε ασφαλείς, όσον αφορά την ακριβή εικόνα των συνεπειών των νόμων. Αυτήν την στιγμή ,διαβάζοντας κανείς τον  Ν.4334/2015,θα διαπιστώσει πολλές ασάφειες, που χρήζουν άμεσα  ερμηνείας.

Είναι  ευνόητο ,λοιπόν ,ότι μέσω της ιστοσελίδας μας και του περιοδικού μας θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα όπως πάντα κάνουμε ,την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Σαν πρώτο σχόλιο: για μία ακόμη φορά καλούνται οι συνήθεις ύποπτοι μισθωτοί και συνταξιούχοι να σηκώσουν όλο το βάρος της επίλυσης του μη βιώσιμου μεγάλου δημόσιου χρέους της χώρας μας, μέσω ενός εξοντωτικού μνημονίου, που ούτε η ίδια η κυβέρνηση πιστεύει στην υλοποίησή του. Ενός μνημονίου,  που σε αντίθεση με όσα διακήρυτταν οι σημερινοί κυβερνώντες πριν και μετά τις εκλογές χειροτερεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και δημιουργεί οικονομική ασφυξία στην κοινωνία.

Η υλοποίηση του 3ου μνημονίου, με την επιβολή της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος πέραν των επικουρικών και στις κύριες συντάξεις, αλλά και την έλλειψη κρατικής επιχορήγησης και ενίσχυσης των ασφαλιστικών μας ταμείων, θέτει εν αμφιβόλω την ύπαρξη σταθερών συντάξεων ικανών να διασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωσή μας.

Είναι χρέος της σημερινής κυβέρνησης να βρει τα αναγκαία ισοδύναμα, όπως για παράδειγμα, την άντληση εσόδων από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας και ,βεβαίως, την πάταξη της φοροδιαφυγής, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, όχι μόνο για τους σημερινούς συνταξιούχους ,αλλά και τους αυριανούς, για ορισμένους από τους οποίους η σύνταξη ίσως αποτελέσει ένα απατηλό όνειρο.

Τέλος, περιμένουμε τις θέσεις και αντιδράσεις των υπερκείμενων οργάνων του εργατικού και συνταξιουχικού κινήματος.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.sae.org.gr και κάντε κλίκ στο Νομοθεσία για να διαβάσετε τον νόμο 4334/2015, που ψηφίστηκε από την Βουλή την Τετάρτη 15/07/15.

ΤΟ Δ.Σ