ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή  13-05-2018 εκτάκτως στα γραφεία του Συνδέσμου μας ευρεία σύσκεψη  με θέμα συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις για τις συντάξεις μας. Συμμετείχαν η ΑΓΣΣΕ και άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις.

Αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων η αποστολή καταγγελτικού Δελτίου Τύπου το οποίο έχει ως εξής:

«Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα της Παρασκευής 11/5/2018 μετά από διαρροή της ψηφοφορίας στην διάσκεψη του ΣτΕ με 13 ψήφους κατά και 12 υπέρ και εφ΄ όσον τα δημοσιεύματα είναι αληθή, καλούμε για άλλη μια φορά τους Συμβούλους της Επικράτειας που συμμετέχουν στην Ολομέλεια να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υιοθετήσουν τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές καθώς και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Οι Συνταξιούχοι διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την όποια ενδεχόμενη καταδικαστική – απορριπτική απόφαση, η οποία θα εξαθλιώσει τους ήδη φτωχοποιημένους συνταξιούχους μετά και από τις τεράστιες περικοπές των μνημονιακών νόμων. 

Καλούμε όλους τους Συνταξιούχους σε συνεχιζόμενες μαζικές συγκεντρώσεις επαγρύπνησης – διαμαρτυρίας έως την έκδοση της απόφασης έξω από το ΣτΕ (επί της οδού Πανεπιστημίου 47-49) , με πρώτη συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 09.00 το πρωί». 

Έπειτα από αυτά το Δ.Σ του συνδέσμου μας καλεί μέλη και φίλους να συμμετάσχουν ενεργά στην κρίσιμη αυτή συγκέντρωση-διαμαρτυρία και καλεί τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση καταγγέλλοντας και ζητώντας από την κυβέρνηση την κατάργηση του Ν.4387/2016, αλλά και του άρθρου 1 του Ν.4472/2017 που ισοπεδώνουν τις συντάξεις με την προσωπική διαφορά και στέλνουν τους συνταξιούχους στα κοινωνικά συσσίτια.

Επίσης το Δ.Σ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου να συμμετάσχουν ενεργά στην συγκέντρωση που κάνουν συνταξιουχικές οργανώσεις στην Πλατεία Κοτζιά την Τρίτη το πρωί, ώρα 10.

Η δική μας συγκέντρωση θα είναι έναντι του Δημαρχείου Αθήνας, οδός Αθηνάς.