Αθήνα 9 Ιουνίου 2021
Αρ.Πρωτ. 6195/21
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όλοι μαζί ΚΟΝΤΡΑ στον εργασιακό μεσαίωνα
Ο Σύνδεσμός μας δυναμώνει με την φωνή του τις φωνές όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων για να μην περάσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις και αποσυντονίζει το καθεστώς εργασίας. Είναι η πιο άγρια επίθεση της μεταπολίτευσης στην εργασία και η κυβέρνηση δεν χάνει την ευκαιρία λόγω πανδημίας να σαρώσει ότι απένειμε από τις κατακτήσεις του κόσμου της δουλειάς τα τελευταία 50 χρόνια.
Συμμετέχουμε ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 για να μην βρεθούν οι νέες γενιές εργαζομένων σε έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα χωρίς συντάξεις και χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου που επιβάλλουν:
Την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή εβδομάδας 50 ωρών εργασίας.
Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Την επιβολή των δύο ωρών επιπλέον εργασίας χωρίς αμοιβή, που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας.
Την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία.
Την κατάργηση μέσω «αναβάθμισης» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας ( ΣΕΠΕ)
Την καθιέρωση ατομικών συμβάσεων εργασίας που θα λειτουργήσουν σε βάρος των εργαζομένων λόγω της οικονομικής ανισότητας των συμβαλλομένων
Όλα αυτά τα μέτρα που εντάσσονται μέσα στο νέο νομοσχέδιο θα μας βρούνε όλους απέναντι. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να βγούνε στους δρόμους για να μην περάσει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που φέρνει τη ζούγκλα στην εργασία.
Τονίζουμε ότι πάγια θέση του Συνδέσμου μας ήταν και είναι η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις ΕΚΑ,ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ και ΑΓΣΣΕ και αυτό κάνουμε και τώρα, πάντα κόντρα σε όλες τις αντεργατικές και αντισυνταξιουχικές πολιτικές και κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις οιουδήποτε χρώματος που αντιστρατεύονται τα συμφέροντά μας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ