ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 14/09/2022

Αριθ. Πρωτ. 6420/22

Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή την ομιλία και την συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στην 86η Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μας είπε ότι για την στήριξη του κόσμου θα διαθέσει  5,5 δισ . Συγκεκριμένα για μας τους συνταξιούχους, είπε ότι  θα λάβουμε από 01/01/23 αύξηση στην σύνταξη μας μεταξύ 6%-7%, την οποία όμως δεν θα καταλάβουν αυτοί οι συνταξιούχοι που έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά.

Βέβαια η αύξηση αυτή, για όσους την πάρουν, δεν καλύπτει το κόστος διαβίωσης λόγω του διψήφιου πληθωρισμού, ούτε την αύξηση της  τιμής των αγαθών, ούτε την αύξηση της ενέργειας (ρεύματος, φυσικού αερίου και πετρελαίου). Όλοι οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από τον πληθωρισμό και την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία.

Δεν μας είπε όμως ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης για την πληρωμή των δώρων και των επικουρικών, για την περίοδο του εντεκαμήνου  2015-2016,  σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξάρτητα αν έχουν προσφύγει ή όχι στα δικαστήρια.

Καλούμε την κυβέρνηση να στρέψει το βλέμμα της, στους συνταξιούχους, οι οποίοι στα χρόνια των μνημονίων στήριξαν την χώρα ματώνοντας, και να μην ξεχνάει ότι οι συνταξιούχοι, το όπλο της ψήφου τους δεν το έχουν απωλέσει ακόμη. Παραμένουν ενεργοί πολίτες και θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο