Ανακοίνωση

Αθήνα 22/12/2022

Αρ.Πρωτ. 6474/22

Ανακοίνωση


Συνάδελφοι,

Το νέο Προεδρείο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει και επίσημα πλέον για τα πεπραγμένα και μετά τις τηλεφωνικές σας επιβεβαιώσεις  για τις αυξήσεις στις συντάξεις μας με τις πληρωμές 21/12 και 22/12 αρχής γενομένης από τον Νοε/22. Ο αγώνας μας απέδωσε καρπούς.

Πρέπει να επισημάνουμε, ότι η διόρθωση της ανταποδοτικής θα γίνετε σταδιακά μέσω του ΕΦΚΑ  σε όλους τους συναδέλφους που μας έχουν καταθέσει αίτηση ή θα μας καταθέσουν. 

Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα που δουλέψαμε συστηματικά και μεθοδικά και μέσα από την συνεργασία μας με την διοίκηση του ΕΦΚΑ, καταφέραμε αυτό που κάποιοι το χαρακτήριζαν ακατόρθωτο. Σας υπενθυμίζουμε την αποστολή των επιστολών μας, από το καλοκαίρι της φετινής χρονιάς, προς ενημέρωση όλων με τις ενέργειες που ξεκίνησαν αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων μας. 

Είναι αύξηση-αποκατάσταση για όλους εμάς, που κερδίσαμε ως νέο προεδρείο και κατόπιν τεράστιας προσπάθειας, πριν εξαγγείλει – εφαρμόσει η κυβέρνηση αυξήσεις για όλους τους συνταξιούχους από τον νέο χρόνο. 

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι οι αυξήσεις- διορθώσεις που προκύπτουν μέσω της ανταποδοτικής σύνταξης, είναι διαφορετικές για τον καθένα, λόγω της ατομικής αποκατάστασης των λαθών, αλλά ακόμα σημαντικότερη, εφόσον σε κάποιους συναδέλφους συμπαρασύρει και την μείωση ή εξαφάνιση, της προσωπικής διαφοράς. 

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε, όσους εθελοντικά συνέβαλαν στο έργο μας και περισσότερο εσάς που μας εμπιστευτήκατε και μας πιστέψατε, κερδίζοντας τον χρόνο που χρειάστηκε, για να το υλοποιήσουμε. Επειδή δεν παρασυρθήκατε από την δύναμη των σειρήνων, ώστε να πληρώσετε δικηγόρους (εξώδικα κλπ) και με αβέβαιο αποτέλεσμα, χαρίζοντας επιπλέον χρήματα σε αυτούς που ήθελαν να μας χρησιμοποιήσουν,  αλλά μόνο για το δικό τους συμφέρον. 

Δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, υπήρξαν και κάποιοι που όχι μόνο δεν μας βοήθησαν, αλλά στάθηκαν απέναντι στην προσπάθεια μας ….. και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε και θα τους ονομάσουμε.  

Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους Καλές Γιορτές, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά και να σας υποσχεθούμε ότι αυτό που καταφέραμε ήταν ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ…!!!

Το Προεδρείο του ΣΣ ΕΑΠΑΕ