ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Την ημέρα αυτή τιμάμε την αναγνώριση των αγώνων που έκαναν οι γυναίκες για ισότητα στην εργασία και την κοινωνία.

Οι αγώνες τους ξεκίνησαν στις 08 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, όπου ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη τήρηση της «Ημέρας της Γυναίκας», ονομαζόταν «Εθνική Ημέρα της Γυναίκας» και πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη, όπου διοργανώθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής  κατόπιν εισήγησης της Τερέζα Μαλκίελ. Το 1911, η Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε στην Γερμανία με πρωτοπόρο την θεωρητικό Κλάρα Τσέτκιν, μαζί με 100 εκπροσώπους από 17 χώρες. Από το 1975 η Ημέρα της Γυναίκας τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα και στις μέρες μας οι γυναίκες συνεχίζουν να αγωνίζονται και να υπερασπίζονται τα ίδια ακριβώς δικαιώματα.  Μάλιστα στα δύο χρόνια του κορονοϊού αναδείχτηκαν παράλληλα με τα προβλήματα της ισότητας, της εργασίας και αυτό της  ενδοοικογενειακής ή μη, βίας.

Η γυναίκα γιορτάζει όχι μόνο στις 8 Μαρτίου, αλλά κάθε ημέρα, επειδή αγωνίστηκε και αγωνίζεται, γιατί έχει άποψη και πολεμά για αυτή , γιατί δεν συμβιβάστηκε με την ταυτότητα που της απέδωσε η κοινωνία.

Και φέτος δυστυχώς λόγω των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού δεν θα μπορέσουμε να τιμήσουμε την γυναίκα στα γραφεία του Συλλόγου μας. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση αυτή όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο