Ενημέρωση για την Γενική Συνέλευση στο Royal Olympic 4/2/2016

Πολλοί ήσαν οι συνάδελφοι οι οποίοι παρά τις δυσκολίες μετακίνησης λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων της ημέρας παρέστησαν στην Γενική Συνέλευση στο Ξενοδοχείο Royal Olympic με αποκλειστικό θέμα συζήτησης «Τροποποίηση του Καταστατικού του Συνδέσμου μας». Η αίθουσα ήταν κατάμεστη. Ο αριθμός των παρόντων ξεπέρασε τους 600, ένας αριθμός ,όμως, ο οποίος δεν ήταν αρκετός για να επιτευχθεί η πολυπόθητη απαρτία του 50% ή των 2/3 των εγγεγραμμένων και ταμειακά τακτοποιημένων μελών.

Σύμφωνα με το καταστατικό μας προκειμένου να επιτευχθεί τροποποίηση του καταστατικού του συνδέσμου μας θα πρέπει να παρευρεθεί το 50% + 1 για τα περισσότερα άρθρα του, σύμφωνα με τα τις διατάξεις του Αστικού κώδικα από το οποίο διέπεται το παρόν καταστατικό μας. Όμως για συγκεκριμένα άρθρα τα οποία ρυθμίζουν εκλογικές διαδικασίες ο  αριθμός των παρόντων θα πρέπει  να αντιπροσωπεύει τα 2/3 των εγγεγραμμένων και ταμειακά τακτοποιημένων μελών.

Έπειτα από αυτά, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του συνδέσμου μας Γεώργιος Σταύρου ενημέρωσε το σώμα ότι δεν υφίσταται απαρτία, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος Γενικής Συνέλευσης ,ούτε θα εκλεγούν Γραμματείς για την  τήρηση πρακτικών και πρότεινε η Γενική Συνέλευση να μετατραπεί σε ενημερωτική ,πράγμα το οποίο έγινε δεκτό από την Γενική Συνέλευση.

Μετά από αυτό προχώρησε σε ενημέρωση των παρισταμένων συναδέλφων για το θέμα της τροποποίησης του καταστατικού χωρίς τήρηση πρακτικών. Εν συνεχεία κάλεσε τον Πρόεδρο της Επιτροπής τροποποίησης του Καταστατικού συνάδελφο Στέλιο Μανουσάκη ,ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της επιτροπής και η Συνέλευση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις από τους συναδέλφους  Καπράλο, Αγαπητό, Σταμέλο, Κιντή, Σαμοθράκη, Μοροζίνη, Λώμη, Τσιμιδόπουλο, Σπυρόπουλο και Βενέτη.

Με την λήξη της Συνέλευση όλοι οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι έκαναν πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος όπου έστησαν το πανό του Συνδέσμου μας στην γωνία Οθωνος και Αμαλίας, απέναντι από την αφετηρία του τράμ. Έτσι ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μας και στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων.

Επόμενο  ραντεβού στις δραστηριότητες του Συνδέσμου μας, είναι η έκθεση εικαστικών και Βιβλίου στις 12/2/2016 και ώρα 18:00 στον «ΦΛΟΙΣΒΟ» Π. Φαλήρου και βεβαίως η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή  μας στις 9 Μαρτίου ξανά στο Ξενοδοχείο Royal Olympic.

Η Συνέλευσή μας αυτή θα έχει απαρτία ανεξαρτήτως αριθμού παρόντων και είναι πολύ σημαντική γιατί θα εκλέξουμε Εφορευτική Επιτροπή, η οποία θα αναλάβει την ευθύνη της διενέργειας αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον  Σύνδεσμό μας.

Στιγμιότυπο από την παρουσία μελών του Συνδέσμου μας την ημέρα της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, γωνία Οθωνος και Αμαλίας. Η φωτογραφία είναι του φωτορεπόρτερ και συνεργάτη του Συνδέσμου μας Δημήτρη Βλάχου.