ΘΕΑΤΡΙΚΉ ΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΐΟΥ 2017, ΗΜΈΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ ΚΑΙ ΏΡΑ 19:00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΊΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΈΣΜΟΥ

Από το Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Σμύρνης

Στις 12 Μαΐου του 2017 στα Γραφεία του Συνδέσμου μας θα παρουσιαστούν σε μία παράσταση από το ΘΕΝΣ (Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Σμύρνης) δύο μονόπρακτες κωμωδίες, η «Παραμάνα με το στανιό» και η «Αρκούδα» υπό τη διδασκαλία της κας Ντίνας Μπελή.

Δύο λόγια για τις κωμωδίες:

Η «Παραμάνα με το στανιό», είναι μια κωμωδία απολαυστικών ανατροπών και παρεξηγήσεων που αναστατώνουν μια αστική ελληνική οικογένεια όταν ένας εύζωνας αναγκάζεται να ντυθεί γυναίκα για να μην εκθέσει το κορίτσι του που εργάζεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της εν λόγω οικογένειας. Πρόκειται για το γνωστό και τελευταίο έργο του Νικολάου Λάσκαρη, πολυγραφότατου θεατρικού συγγραφέα.

Τέλος, η «Αρκούδα» του πασίγνωστου Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, είναι μία τρυφερή σάτιρα που πρωτοπαίχτηκε στη Μόσχα στα τέλη του 1888. Με έμπνευση από το γαλλικό βοτβίλ (θεατρικό σατιρικό είδος), ο Τσέχωφ παρουσιάζει τον έρωτα που προκύπτει ανάμεσα στον απόστρατο αξιωματικό του πυροβολικού Γκριγκόρι Στεπάνοβιτς Σμηρνώφ και την όμορφη και “τεθλιμμένη” χήρα Ελένα Πόποβα με αφορμή το χρέος του αποθανόντος συζύγου της.Δυο λόγια για το Θεατρικό Εργαστήρι της Ν. Σμύρνης:

Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Σμύρνης (ΘΕΝΣ), ξεκίνησε τη διαδρομή του στο χώρο του θεάτρου υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Νέας Σμύρνης, αρχικά με Θίασο Εφήβων από το 1987 έως το 1998, οπότε δημιουργήθηκε ο Θίασος Ενηλίκων και με τον τίτλο ΘΕΑΤΡΟ. Έχει ανεβάσει παραστάσεις σε πολλούς δήμους της Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια. Συντηρείται αποκλειστικά από ίδιους πόρους. Αριθμεί μέλη σχεδόν όλων των κλάδων και αρκετούς εξωτερικούς συνεργάτες (γραφίστες, ηχολήπτες, σκηνογράφους) και ανεβάζει κάθε χρόνο μία ή και δύο παραγωγές, για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων.


Η επιτυχία της εκδήλωσης εξαρτάται από την δική μας παρουσία, η οποία θα τιμήσει την θεατρική ομάδα, αλλά ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει το επίπεδο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Συνδέσμου μας και θα ενθαρρύνει το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεχίσει την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον.


Το Δ.Σ σας καλεί να τιμήσετε την εκδήλωση με την παρουσία σας, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00,στα Γραφεία μας, Κακλαμάνου 18 Ν. Κόσμος, στάση τραμ Κασομούλη και μετρό Ν. Κόσμος.