ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΓΣΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015,ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Απόλυτα πετυχημένη χαρακτηρίζεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από τους συλλόγους των συνταξιούχων υπό την αιγίδα της  Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ), στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 4 Νοεμβρίου του 2015.

Ήσαν πολλοί οι σύλλογοι που στήριξαν με την συμμετοχή τους την κοινή αυτή προσπάθεια, που στόχο έχει την αποτροπή των συνεπειών του νέου ασφαλιστικού νόμου που προωθεί η κυβέρνηση.  Ο Σύνδεσμος μας συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στην προσπάθεια αυτή και μάλιστα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η συγκέντρωση καλύφθηκε από πλήθος δημοσιευμάτων του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου, αλλά και ρεπορτάζ από τα περισσότερα κανάλια με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί όχι μόνο οργανωτικά, αλλά και επικοινωνιακά πετυχημένη. Για πρώτη φορά ο Ελληνικός λαός πληροφορήθηκε  ,αλλά και η κυβέρνηση από την δική της πλευρά ένοιωσε την δυναμική που έχει πλέον το κίνημα των συνταξιούχων.

Είναι  καιρός η πολιτική ηγεσία να νοιώσει στο πετσί της την συσσωρευμένη δύναμη που φέρουν 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι  με την  οργανωμένη κάθοδός τους, τόσο στους δρόμους ,όσο και στις επερχόμενες εκλογές.

Μετά το τέλος της πορείας προς την Βουλή και το Υπουργείο Εργασίας, 5μελής επιτροπή επέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργό Εργασίας Ψήφισμα των συγκεντρωμένων συνταξιούχων με τις θέσεις τους για το ασφαλιστικό ζήτημα.

Επόμενο ραντεβού στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα απεργίας των ΓΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ, ώρα 11π.μ,στην Πλατεία Κοραή, κοντά στην είσοδο του μετρό, στάση Πανεπιστήμιο, όπου θα γίνει η προσυγκεντρωσή μας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το ΨΗΦΙΣΜΑ της συγκέντρωσης –διαμαρτυρίας.

Οι φωτογραφίες είναι του φωτορεπόρτερ –συνεργάτη του Συνδέσμου μας Δημήτρη Βλάχου