Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΣ ΕΑΠΑΕ 2016

Γενική άποψη του «ΦΛΟΙΣΒΟΥ»

Πολύ εντυπωσιακή η Έκθεση Εικαστικών και βιβλίου του Συνδέσμου μας, τα εγκαίνια της οποίας  πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12/2/2016 και ώρα 18:30 στον ειδυλλιακό χώρο του «ΦΛΟΙΣΒΟΥ» του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, τον οποίο μας παραχώρησε δωρεάν για μία ακόμη φορά ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι καλλιτέχνες και συγγραφείς που συμμετείχαν στην έκθεση, πολλοί συνάδελφοι επισκέπτες από την πρώην Ολυμπιακή Αεροπορία και τις Ξένες Αεροπορικές Επιχειρήσεις και προσκεκλημένοι του Δ.Σ του Συνδέσμου μας από οργανώσεις συνταξιούχων.

Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης λόγω έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ο Δήμαρχος Βούλας Βάρκιζας και Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος λόγω υποχρεώσεων του στο εξωτερικό.

Δήλωσαν συμμετοχή και παρουσίασαν έργα τους 66 συνάδελφοι καλλιτέχνες και συγγραφείς ,τόσο από την Ολυμπιακή Αεροπορία, όσο και από τις Ξένες Αεροπορικές εταιρίες. 

Όπως είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Δ.Σ Γεώργιος Σταύρου  η  έκθεση αυτή είναι πλέον θεσμός και αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός του Συνδέσμου μας το οποίο  δημιουργεί πολιτισμό, αλλά και έφεση και αγάπη για τις τέχνες και το βιβλίο.

Ευχαρίστησε τους συναδέλφους συγγραφείς και καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους και ευχήθηκε ακόμη περισσότερη δημιουργία, που ούτως η άλλως προσδίδει μία άλλη διάσταση στις πολιτιστικές δραστηριότητες του συνδέσμου.

Ευχαρίστησε, επίσης, και  όσους συνετέλεσαν στο στήσιμο της έκθεσης και την ανάρτηση των έργων και ιδιαίτερα τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Γιώργο Αναγνωσταρά, τον Αντιπρόεδρο Στέλιο Κουντουριώτη και τον Ταμία Χάρη Κορνιλάκη.

Στην συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Νίκο Μουλίνο να απευθύνει χαιρετισμό. Αμέσως μετά κάλεσε εκπροσώπους των καλλιτεχνών και συγγραφέων να μιλήσουν για την έκθεση, το έργο τους, το βιβλίο και τον πολιτισμό. Μίλησαν οι συγγραφείς Μαρία Κακαβογιάννη, Χρήστος Κωνσταντόπουλος και οι καλλιτέχνες Λένα Δέδε, Τάσος Αργυρίου και  Γιώργος Γρηγορίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης απενεμήθησαν αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Την έκθεση τίμησαν ο Πρόεδρος της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Νίκος Μουλίνος, ο Πρόεδρος του ΠΟΛΚΕΟΑ Βασίλης Τσατσαράγγος ,ο Πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΣΑ Χάρης Ταταράκης, ο Πρόεδρος των συνταξιούχων του ΗΣΑΠ Ευθύμιος Ρουσιάς, ο Πρόεδρος των συνταξιούχων Ελεγκτών Εναέριας κυκλοφορίας της ΥΠΑ Γιάννης Σχίζας, και από τον Σύλλογο Συνταξιούχων του ΟΤΕ ο Γιώργος Κουτσιμπογιώργος. Επίσης παρευρέθη ο Νομικός και φίλος του Συνδέσμου μας Σωτήρης Κοντονάσιος και η Δημοτική Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου  και Πρόεδρος Επιτροπής Κληροδοτημάτων Χαρά Γιαννοπούλου.

Στην έκθεση λαβαν μέρος οι παρακάτω συνάδελφοι μας, τους οποίους αναφέρουμε με αλφαβητική σειρά.

ΒΙΒΛΙΟ

Βασιλειάδου Μαρία

Γεωργιάδης Μιχαήλ

Δακανάλη  Λιάνα

Δάφνος Κωνσταντίνος

Δημουλίδου  Χρυσηίδα

Ιωαννίδης Παύλος

Κακαβογιάννη Μαρία

Καρέλος Γεράσιμος

Κωνσταντόπουλος Χρήστος

Λαλαίος  Εμμανουήλ

Μαντζουράνης Σωκράτης 

Ματακούδης Κων/νος 

Μετήλλιας  Γιώργος 

Ντόναλντ Μακφαίηλ

Παπάκου Βάσω

Πετρέλης  Γιώργος 

Πιερίδου  Ανθή 

Σμυρλή Βίκυ 

Στεφάνου Σταυριανή 

Φακίνος  Χρήστος 

Φαραζή   Ελσα 

Φωτίου  Ελένη 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Αργυρίου Τάσος 

Βαγιωνάκη Αμαλία 

Βαλαβάνης Γιώργος

Βελισσαρίου Άννα

Βλαχοπούλου Ρούλα

Βραχάτη Μαρία 

Γουλάκου  Μαριλύ 

Γρηγορίου Γεώργιος 

Δράκος Αθανάσιος

Ιωαννίδου Μαρία

Κακριδώνη Κατερίνα

Κακριδώνης  Απόστολος  

Κατσιμπρή Αναστασία 

Κονίδου Σοφία 

Λασκαρίδης  Κων/νος

Μαλικούτη Ρίτα

Μαμάη  Ειρήνη 

Μανδηλαρά  Μαρία

Μαντά Βασιλική 

Μιχαλοπούλου Χριστίνα

Μιχελάκη Γεωργία  

Μπαιρλή- Ράνιου Γιούλη

Μπούα Ρούλη

Παναγιωτοπούλου Μελίνα

Παπαδαντωνάκη Αναστασία

Παπαδημητρόπουλος Παύλος

Παπαζαχαριάδης Πάνος

Πασιώτη Μαρίνα 

Περιστέρη Αντιγόνη 

Πιπεράκη Αλεξάνδρα

Ραγκούση Βασιλική

Ράνιου Φλώρα 

Ρόρη  Αθήνα 

Ρόρη  Μαρία  

Σκούτα  Αλεξάνδρα

Σπυροπούλου-Δέδε  Λένα

Σταμουλάκης Βαγγέλης

Στρούβαλη Ισαβέλλα

Τσόντου Ασπασία

Φουντουλάκης  Κλεάνθης 

Χατζηστρατή Ουρανία

Χατζηστρατής Φάνης

Χειμαρίου Ελευθερία

Χριστίνα Λίνα 

Κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερα” για να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης επιμέλειας του συνεργάτη μας φωτορεπόρτερ Δημήτρη Βλάχου.