Βιβλιοπαρουσίαση

«Το μυστικό της βίλας Φραντζιπάνι» του  Γιώργου Πετρέλλη

Εκδόσεις: 24 γράμματα. Ημερομηνία παρουσίασης 8/1/2018 ατο χώρο Books plus Art & coffee.

Ομιλητές της παρουσίασης ήταν οι Βέρα Κρούσκα, Ήρα Δούρου, και Μιχάλης Κουσκουνάς. Η εκδήλωση κρίνεται απόλυτα πετυχημένη. Η προσέλευση εντυπωσιακή. Πολλοί ήσαν οι  συνάδελφοι από τον χώρο των αερομεταφορών, που τίμησαν τον Γιώργο Πετρέλλη με την παρουσία τους.

Η περίληψη του βιβλίου:

Ο Ρόκκος αεροβαφτίστηκε Εδουάρδος, βαφτίστηκε Ηλίας. Γεννήθηκε από την Εριέττα, ανατράφηκε από την Πολυξένη. Το πρώτο του επίθετο ήταν Δεμερούκας και το πρώτο του προσωνύμιο “Χίτλερ”. Απόλαυσε τις γυναίκες, παντρεύτηκε δύο, κατέστρεψε αρκετές κι απέκτησε παιδιά’ ούτε κι ο ίδιος ξέρει πόσα. Το “μυστικό της βίλας Φραντζιπάνι”, που διατρέχει τον μισό και πάνω προηγούμενο αιώνα και φτάνει ως τις μέρες μας, είναι μια σύγχρονη τραγωδία με έναν πρωταγωνιστή χωρίς τραγικά χαρακτηριστικά. Ο Ρόκκος δεν “πάσχει” χωρίς να φταίει. Οι γύρω του όμως, αν και όχι άμοιροι ευθυνών, έχουν πολλά στοιχεία τραγικότητας. Και το κυριότερο, στο τέλος αυτού του καθηλωτικού μυθιστορήματος επέρχεται η κάθαρση, τόσο για τους ήρωες, όσο και για τον αναγνώστη. Κι όλα αυτά αρωματισμένα από τη μεθυστική ευωδιά των φραντζιπάνι.

Δύο λόγια για τον συγγραφέα, συνάδελφο και μέλος του Συνδέσμου μας Γιώργο Πετρέλλη:

Ο Γιώργος Πετρέλλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1949. Φτάνοντας στην Αθήνα ξεκίνησε σπουδές στη δραματική σχολή του Π. Κατσέλη, αλλά στην πορεία τον κέρδισε ο τουρισμός. Εργάστηκε σε τουριστικές επιχειρήσεις, στην έρευνα και ανάπτυξη -στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια- για λογαριασμό μεγάλης διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας και, τέλος, στην Ολυμπιακή Αεροπορία, απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε. 

Πεζογραφεί από το 1999 και έχει εκδώσει τα εξής:

Βορειοανατολικά στον αιώνα, Διόπτρα 2003

Το όνομα, Οδός Πανός 2010

Φωνές από μέσα, Οδός Πανός 2011

Ζωή στα δύο, Λεξίτυπον 2013

Κάθε εφτά και πέντε μήνες, Πάπυρος 2015

Ο Θεόφιλος της Τάκλα Μακάν, 24 γράμματα 2017

Το 2014 συμμετείχε με το μικροδιήγημα ‘Σεργέι’ στη συλλογή με γενικό τίτλο ‘Λαθρόψυχοι’, των ηλεκτρονικών εκδόσεων www.24grammata.com.  

 «ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΤΕΡΑ» και το Δ.Σ του Συνδέσμου μας εύχονται στον καλό συνάδελφο το βιβλίο του να είναι καλοτάξιδο και όσον αφορά τον ίδιο ακόμη περισσότερη επινοητικότητα και δημιουργία στο μέλλον.