Επιστολή για την ένταξη των συνταξιούχων στον κοινωνικό τουρισμό

Αθήνα 10 Ιουνίου 2020

Αρ. Πρωτ. 6104/20

Προς 

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κον Ι. Βρούτση 

Υπουργό Τουρισμού κον  Θ. Θεοχάρη


Θέμα: Αίτημα ένταξης των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

Αξιότιμοι  κύριοι,
Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία χρόνια μετά την κατάργηση της εργατικής εστίας, τα μέλη του Συνδέσμου μας όπως και όλοι οι συνταξιούχοι γήρατος και αναπηρίας του ΕΦΚΑ(πρώην ΙΚΑ),έχουν αποκλειστεί από τα προγράμματα κοινωνικού Τουρισμού, τα οποία εφαρμόζονται σήμερα από τον ΕΟΤ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ.
Η εξαίρεση των συνταξιούχων αυτών από τα προγράμματα αυτά έχουν δημιουργήσει έντονη δυσαρέσκεια, πικρία και αίσθημα άνισης μεταχείρισης μεταξύ των μελών μας, τα οποία θεωρούν ότι η πολιτεία τους συμπεριφέρεται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Εκτιμάμε, ότι η συμμετοχή της κατηγορίας αυτών των συνταξιούχων στα φετινά προγράμματα τουρισμού, ακόμη και στην λήξη της σεζόν, θα τόνωνε σε μεγάλο βαθμό τον εσωτερικό τουρισμό συμβάλλοντας στην αύξηση των εσόδων της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας, σε μία μάλιστα περίοδο που το έχει πολύ ανάγκη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει προκαλέσει εύλογα μεγάλη μείωση αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό.
Οφείλουμε να σας επισημάνουμε, ότι παρά τις έντονες διαμαρτυρίες μας επί σειρά ετών προς την προηγούμενη κυβέρνηση, το αίτημά μας δεν έγινε ποτέ αποδεκτό, κάτι το οποίο θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα συμβεί από πλευράς σας.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέσατε για να εξετάσετε το αίτημά μας, που είναι και αίτημα όλων των συνταξιούχων του ΕΦΚΑ.
Με εκτίμηση,