ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡAΣΤΑΣΗ • 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 • ΩΡΑ 18:30 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ (ΣΣ ΕΑΠΑΕ) ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΞΑΝΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Έπειτα από τις δύο εκπληκτικές παραστάσεις που έδωσε πέρυσι, οι οποίες καθήλωσαν τους θεατές, το ΘΕΝΣ θα μας παρουσιάσει φέτος την πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση “Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται”.

Δύο λόγια για την παράσταση:

Είναι χειμώνας. Παραμονές Χριστουγέννων. Ένα σπίτι μεγαλοαστών στην άκρη ενός χωριού κάπου στην Γαλλική επαρχία στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Η οικογένεια μαζεύεται για να εορτάσει τα Χριστούγεννα. Ξαφνικά, η υπηρέτρια του σπιτιού ανακαλύπτει το πτώμα ενός άνδρα με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Είναι ο κύριος του σπιτιού και ο μοναδικός άνδρας της οικογένειας. Το σπίτι, είναι αποκλεισμένο από το χιόνι. Το μοναδικό αυτοκίνητο χαλασμένο, τα σκυλιά-φύλακες φαρμακωμένα και η αυλόπορτα κλειδωμένη με λουκέτο. Οκτώ γυναίκες μόνες και όλες ύποπτες. Όλες αλληλοκατηγορούνται και οι υποψίες πέφτουν πότε στην μια και πότε στην άλλη. Όλες τους είχαν κίνητρο να δολοφονήσουν το μοναδικό άντρα της οικογένειας. Ποια είναι άραγε η δολοφόνος;

Υπενθυμίζουμε ότι το ΘΕΝΣ παρουσίασε για πρώτη φορά στις 12 Μαΐου του 2017 στα Γραφεία του Συνδέσμου μας σε μία παράσταση δύο μονόπρακτες κωμωδίες, η «Παραμάνα με το στανιό» και η «Αρκούδα» υπό τη διδασκαλία της κας Ντίνας Μπελή. Επίσης στις 13 Οκτωβρίου του 2017 παρουσιάστηκε από το ΘΕΝΣ (Θεατρικό Εργαστήρι Ν. Σμύρνης) υπό τη διδασκαλία της κας Ντίνας Μπελή η απολαυστική κωμωδία «ΔΟΝ ΚΑΜΙΛΟ». Η προσέλευση και στις δύο παραστάσεις ήταν εντυπωσιακή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Πέραν του Δημάρχου Ν. Σμύρνης Σταύρου Τζουλάκη που μας τίμησε με την παρουσία του, ήταν πολλοί οι συνάδελφοι και φίλοι που τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους την εκδήλωση. Μεγάλη ευχάριστη έκπληξη η πιστή ερμηνεία των ρόλων από όλους τους συντελεστές της παράστασης. Ήταν όλοι τους, χωρίς καμία υπερβολή, εκπληκτικοί! Η εντύπωση που αποκόμισαν οι θεατές ήταν ότι παρακολούθησαν μία πράγματι επαγγελματική θεατρική παράσταση, από την οποία το μόνο που έλειπε ήταν το σκηνικό ενός κεντρικού Αθηναϊκού Θεάτρου. Το ίδιο είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δούμε και στις 15 Φεβρουαρίου 2019.

Το Δ.Σ του ΣΣ ΕΑΠΑΕ, με την ευκαιρία της νέας παράστασης, ευχαριστεί το ΘΕΝΣ (Θεατρικό Εργαστήριο Νέας Σμύρνης) για την συμβολή του στην αναβάθμιση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Συνδέσμου μας, δίνοντας έτσι το έναυσμα στο Δ.Σ να συνεχίσει την διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και στο μέλλον. Σας περιμένουμε όλους σας στις 15 Φλεβάρη και ώρα 18:30 να θαυμάσετε από κοντά τη σπουδαία δουλειά του ΘΕΝΣ και να περάσουμε όλοι μαζί ένα ευχάριστο βράδυ μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινής ζωής.