Προς ΕΦΚΑ για περικοπή σύνταξης Ιουνίου

Αθήνα 22 Μαΐου  2020

Αρ. Πρωτ. 6100/20

Προς 

Τον Διοικητή του ΕΦΚΑ 

Κύριον   Χάλαρη Χρήστο 

Θέμα: Περικοπή κύριας σύνταξης Ιουνίου 2020

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Από χθες το βράδυ δεχόμαστε έντονες  διαμαρτυρίες των μελών μας για πληρωμή μέσω των Τραπεζών μειωμένου ποσού της κύριας σύνταξής του  Ιουνίου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Μάιο. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης του Ενημερωτικού Σημειώματος πληρωμής της σύνταξης, το οποίο οφείλατε να αναρτήσετε έγκαιρα στο site σας,,  έτσι ώστε να ελέγξει ο συνταξιούχος την ορθότητά του ή μη.

Σε μία περίοδο που οι προσδοκίες των συνταξιούχων είναι αυξημένες  για χορήγηση αναδρομικών, έπειτα από την αναμενόμενη  εντός του Ιουνίου απόφαση του ΣτΕ, αλλά και τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας κυρίου Βούρτση  για διόρθωση της επικουρικής σύνταξης του Ιουνίου στις 02/06/2020 και την  χορήγηση αναδρομικών μέχρι τον Οκτώβριο, φαντάζει  κακόγουστο αστείο οι συνταξιούχοι να βλέπουν στα τερματικά των Τραπεζών μειωμένη την κύρια σύνταξή τους.

Οφείλατε με όλον τον σεβασμό όπως ενημερώσατε για την διόρθωση της Επικουρικής Ιουνίου να ενημερώνατε και για την περικοπή μέρους της κύριας σύνταξης Ιουνίου που προηγείται πάντα της πληρωμής της επικουρικής. Γι’αυτό, λοιπόν, σας ζητάμε να μας ενημερώσετε άμεσα προκειμένου να ενημερώσουμε  και εμείς τα χιλιάδες μέλη μας για:

Τους λόγους  και το ύψος της περικοπής.

Εάν οι πληροφορίες ότι παρακρατήθηκε επιπλέον φόρος ευσταθούν, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε, αφού από την Επικουρική παρακρατείται κάθε μήνα φόρος σύμφωνα με το ύψος της. 

Ευελπιστούμε σε άμεση ενημέρωση.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο