ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 22/02/2022

Αρ. Πρωτ. 6308/22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τον νέο Νόμο του ΕΦΚΑ για την περιουσία του

Ψηφίστηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο για τον «Εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις κοινωνικής ασφάλισης».
Ο νόμος πλέον αυτός ουσιαστικά είναι το τελευταίο σκαλοπάτι για την λεηλασία της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ και του τέλους του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος στην Ελλάδα.

Σκοπός του νόμου είναι η εκποίηση ή η με οποιονδήποτε τρόπο «διάθεση» των ακινήτων του ΕΦΚΑ, αφού όλα έχουν συγκεντρωθεί σε αυτόν μετά την ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων σε έναν ενιαίο φορέα, την περίοδο των μνημονίων. Έτσι παραδίδεται η ακίνητη περιουσία των ασφαλισμένων στις αγορές προς εκμετάλλευση από το ιδιωτικό κεφάλαιο. Τα ακίνητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που είναι πάνω από 1.000, είναι η εγγύηση για την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων αλλά και των κοινωνικών παροχών ολόκληρης της κοινωνίας, τα οποία παραδίδονται στο επενδυτικό κεφάλαιο. 
Παράλληλα με την «εκμετάλλευση» της ακίνητης περιουσίας των ασφαλισμένων και της απαξίωσης των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, προωθούνται θεσμοί ξένοι προς τις αρχές λειτουργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας και κατ΄επέκταση, αντίθετοι με το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον.
Αναφερόμαστε: 
Στον διορισμό Γενικών Δ/ντών και Δ/ντών του ΕΦΚΑ ως μετακλητών υπάλληλων με τριετή θητεία (μπορεί να γίνει και ανανέωσή της), από τον ιδιωτικό τομέα. 
Παύση  όλων των σημερινών Γενικών Δ/ντών και Δ/ντών, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με τον υπαλληλικό κώδικα καθώς και ματαίωση όλων των εκκρεμών προκηρύξεων που έχουν γίνει με  βάση τον υπαλληλικό κώδικα. 
Οι συμβάσεις για προμήθειες και υπηρεσίες του ΕΦΚΑ θα γίνονται πλέον με απ΄ευθείας ανάθεση, παρακάμπτοντας την κείμενη Νομοθεσία (!..).
Στην ίδρυση εταιρίας με την επωνυμία «Εταιρία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας» που συγκροτείται, θα λειτουργεί και θα δρα ως Ανώνυμη Εταιρία του ιδιωτικού τομέα. 
Στην πρόβλεψη για προκλητικά υψηλά επίπεδα μισθών των διορισμένων ιδιωτών Γενικών Δ/ντών και Δ/ντών, που είναι πρόκληση για τους σημερινούς δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι στελεχώνουν, κάτω από δύσκολες συνθήκες, τις Δημόσιες Υπηρεσίες και μάλιστα αρκετοί από αυτούς είναι απόφοιτοι της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Ιδιοκτήτες είναι, ό,τι θέλουμε κάνουνε και τα χρήματα για τα Golden Boys θα τα πληρώνει ο λαός.
Στην σημερινή κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία και την πατρίδα, με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια, την μείωση των κοινωνικών παροχών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις περικοπές των συντάξεων, την συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των συνταξιούχων, η κυβέρνηση επέλεξε την παράδοση στους ιδιώτες της ακίνητης περιουσίας των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων. Τα ακίνητα αυτά είναι η εγγύηση της χρηματοδότησης των συντάξεων μας.
Με το νόμο αυτόν, ολοκληρώνεται η προσπάθεια – επιβολή, που γίνεται  στη χώρα μας για την  κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Ο λαός πρέπει να πληροφορηθεί τι τον περιμένει και να αντιμετωπίσει την νέα κατάσταση ανάλογα με την ιστορία του και τους αγώνες του…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,