Ανακοίνωση – Ενημέρωση για το επανυπολογισμό των συντάξεων

Αθήνα 03 Ιουνίου 2022

Αρ.Πρωτ. 6375/22

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητέ Συνάδελφε / Συναδέλφισσα,

Το νέο Δ.Σ. μετά από μια συλλογική και σημαντική προσπάθεια, με στόχο την δίκαιη αποκατάσταση των καταγεγραμμένων λαθών του επανυπολογισμού των συντάξεων, βρίσκεται στη ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι, μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις με την ηγεσία του e-ΕΦΚΑ κατόρθωσε, μέσα σε ένα κλίμα θετικής  αντιμετώπισης και καλής συνεργασίας, να εξασφαλίσει τον επανέλεγχο του επανυπολογισμού όλων των συντάξεων των συναδέλφων-μελών μας, σ΄ ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 

Έτσι η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Συντάξεων του e- ΕΦΚΑ, μας ενημέρωσε για τον τεχνικό τρόπο διεκπεραίωσης, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να επεξεργαστεί τα λάθη, σε πιλοτικό στάδιο, προκειμένου να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα. Διότι μετά από κοινή μας διαπίστωση, το μηχανογραφικό σύστημα του  e- ΕΦΚΑ, αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις ιδιαιτερότητες των συνταξιούχων-μελών μας και πρώην εργαζομένων στις Αεροπορικές Επιχειρήσεις. 

Η παραπάνω διαδικασία, θα ξεκινήσει σταδιακά για όλα τα μέλη μας, εφόσον ο δειγματοληπτικός έλεγχος απέδειξε, ότι τα λάθη του επανυπολογισμού αρχίζουν, από την εφαρμογή του Ν. 4387/16 και συνεχίστηκαν με την  εφαρμογή του Ν.4670/20, για τους συναδέλφους που έχουν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. 

Ως εκ τούτου και αφού αποκατασταθεί το πρόβλημα, είναι λογικό να αποφευχθούν ή να μην συμπεριληφθούν στις κινήσεις μας, δικαστικές παρεμβάσεις. Σε αντίθεση με κάποιους που σκόπιμα παριστάνουν τους «καλοθελητές» ή ακόμα και πονηρούς μιζαδόρους, κτίζοντας προσωπικές καριέρες, πάνω στην άγνοια ή την ανασφάλεια των συναδέλφων μας …!!

Θέλουμε να επισημάνουμε, ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες μας έχουν ως αποκλειστικό και υπέρτατο στόχο, το καλό και το συμφέρον των μελών μας,  χωρίς τυμπανοκρουσίες που παραπέμπουν σε άλλες λογικές. Έτσι θα παρακαλούσαμε τους συναδέλφους μας, να μην επηρεάζονται ή παρασύρονται από σωτήρες και μεσολαβητές ή μεσάζοντες που τους «τάζουν λαγούς …….. με δικαστικούς αγώνες», ενθυλακώνοντας και εκμαιεύοντας διάφορα ποσά ……… για να πετύχουν …., αυτό …… που εμείς καταφέραμε χωρίς την παραμικρή δαπάνη. Μοναδική πηγή υπεύθυνης ενημέρωσης, θα εξακολουθεί να είναι πάντα ο Σύνδεσμός μας.  Για τις κρίσεις ή τις επικρίσεις όλων των επιτυχιών ή αποτυχιών μας , θα παραμείνει σταθερή αξία η Γενική μας Συνέλευση  και ως γνήσιοι συνδικαλιστές θα κάνουμε εκεί, τον τελικό μας απολογισμό. 

Θα κλείσουμε την συγκεκριμένη ενημέρωση λέγοντας ότι, το μοναδικό μας όπλο για να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα έως το τέλος, δεν είναι άλλο από την εμπιστοσύνη σας, όπου και θα φτάσουμε όλοι μαζί, στο ποθητό αποτέλεσμα, που είναι η νίκη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι:


1) η συμπλήρωση της αίτησης που σας στέλνουμε, 

2) η Απόφαση Διευθυντή συνταξιοδότησης του ΙΚΑ (κύριας σύνταξης)

Οι τρόποι αποστολής των  παραπάνω δικαιολογητικών  είναι:

Ταχυδρομικώς στον Σύνδεσμό μας, στην δ/νση των γραφείων μας  « ΣΣ ΕΑΠΑΕ,  Κακλαμάνου 18  ,  11745 Ν. Κόσμος» .

Στο e-mail μας,  aitisi@sae.org.gr  που είναι αποκλειστικά για τις αιτήσεις 

Με προσωπική παράδοση της αίτησης σας στα γραφεία μας, Δευτέρα – Παρασκευή από τις 10.00 – 14.00. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο