Βιβλιοπαρουσίαση Τετάρτη 25/05 και ώρα 18.45

Συνάδελφοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έκανε δεκτό το αίτημα του πανεπιστημιακού Δρα Γιάννη Σ. Λαΐνου και συναδέλφου μας για την παρουσίαση του βιβλίου του «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ στην αρχαία Ελληνική και στη σύγχρονη ψυχολογία» στα γραφεία μας, την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 18.45.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι τέτοιους είδους παρουσίες στον Σύνδεσμο μας επενδύουν ενεργά στην ψυχική υγεία όλων μας, μετά την αυστηρή απομόνωση της ζωής μας από κάθε είδους επικοινωνία και επαφή με αγαπημένα και φιλικά πρόσωπα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο, από τον συγγραφέα

Αγαπητές αναγνώστριες – αγαπητοί αναγνώστες,

Επιλέξαμε να πραγματευθούμε στο βιβλίο μας αυτό τη ψυχική ισορροπία και την ευδαιμονία, στην αρχαία ελληνική σκέψη, διότι οι ψυχικές διαταραχές είναι σε έξαρση (και σαν συνέπεια της κρίσης και του Κορονοϊού), κυρίως το άγχος η κατάθλιψη και η οίηση-ναρκισσισμός. Αυτές μας απομακρύνουν από την κατάκτηση της ευδαιμονίας μας. Συνεπώς η ψυχική ισορροπία και η ευδαιμονία είναι το κατ΄ εξοχήν ζητούμενο της εποχής μας. Η κατάκτηση της ευδαιμονίας αποτελεί τον ανώτατο τελικό στόχο της ζωής του ανθρώπου και προσφέρει την ανώτατη εσωτερική ηδονή.

Το κύριο όφελος των αναγνωστριών-ών, μέσα από τη προσέγγιση των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων -από τους οποίους τον πήραν οι σύγχρονοι ψυχολόγοι- είναι η ανάπτυξη προβληματισμού με στόχο τη κατάκτηση:

α) της αυτογνωσίας, της γνωριμίας και αποδοχής του εαυτού μας.

β) της ψυχικής ισορροπίας μέσω του σωστού τρόπου σκέψης, ερμηνείας και αντίληψης της φυσικής, κοινωνικής και ατομικής πραγματικότητας.

γ) της ευδαιμονίας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ – ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΑΝΑΓΝΩ- ΣΤΗ

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και απαντήσεις από τον συγγραφέα.


Το Δ.Σ.